Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Albin Ekensskär, SK Trollhättan, dominerade stort när ungdoms-SM avgjordes i Falun. Inte mindre än fyra USM-guld blev det för Albin.

Albin tog fyra guld på USM

Medan Nils van der Poel åkte skridskor på en av de största scenerna, OS, var tre av Skridskoklubben Trollhättans ungdomar den gångna helgen på Lugnets IP i Falun.

I lätt snöfall på såväl lördag som söndag avgjordes nämligen ungdoms-SM på skridsko.

Tävlingarna genomfördes på en naturisbana som mätte 333 meter och förhållandena var en ny erfarenhet för klubbens ungdomar.

Albin Ekensskär, Arvid Karlingsjö och Fredrik Brander, som är vana att köra inomhus, deltog alla tre i klassen pojkar 15-16 år.

Först avgjordes de fyra individuella distanserna 500, 1000, 1500 och 3000 meter och samtliga vanns av Albin. Vädret till trots gjorde han den fina serien 43,36/1.27,54/2.14,30/4.54,30.

Albin Ekensskär var otroligt stark och vann till exempel 1500 meter med över tre sekunder före tvåan Emil Klockar från Sundsvall.

Arvid Karlingsjö, som gillar de längre sträckorna, fick till det riktigt bra på 3000 meter och det resulterade i en fin andraplats och ett SM-silver.

Helgen avslutades med stafett-SM för ungdomarna och där kör man 3x1000 meter.

Trollhättans lag lottades mot favoriterna från Sundsvall och det blev en tuff fight ända in på mållinjen. Trollhättans lag blev slaget med blott 43 hundradelar och killarna fick därmed ett SM-silver med tiden blev 4.35,18.

Helgen resulterade således i fyra SM-guld och två SM-silver för SK Trollhättan och alla tre åkarna från klubben är aktuella för uttagning till ungdomslandskampen mot Finland, Norge och Danmark/Storbritannien sista helgen i februari i Seinäjokki, Finland.