Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Sänds i tv. Alliansloppet på rullskidor i Trollhättan kommer att sändas i både TV 4 Sport och TV 2 i Norge.

Alliansloppet får två dagar i tv-rutan

Alliansloppet i Trollhättan kommer att sändas i tv både fredag och lördag. Sprinten, backracet och långloppet sänds alla i sin helhet.

De senaste åren har Alliansloppet direktsänts i tv. Men nu blir exponeringen än större eftersom även fredagens sprintlopp och backrace direktsänds.
– Det är givetvis en bra grej att arrangemanget får både större och mer exponering. Sedan handlar det även om att uppmärksamma Trollhättans stad som fyller 100 år i år, säger Magnus Larsson i tävlingsledningen.
Sprintloppet och backracet är förlagda till sen eftermiddags- respektive tidig kvällstävling, medan lördagens långlopp över 48 kilometer avgörs på eftermiddagen.
Här har damerna och herrarna skilda starttider.
– Vi vill att damerna ska få lika mycket fokus som herrarna och därför gör vi på det här sättet. Startar alla samtidigt riskerar damerna att försvinna i mängden av elitmotionärer på herrsidan, förklarar Magnus Larsson.
Damerna startar först, 10-15 minuter innan herrarna ger sig iväg.
Alliansloppet i Trollhättan avgörs i år den sista helgen i augusti och långloppet på lördagen utgör den andra av tre deltävlingar i World Classic Tour-serien.
Över 1500 åkare, såväl elitåkare som motionärer, förväntas komma till start.
Den första deltävlingen i World Classic Tour-serien genomförs för övrigt redan på onsdag den här veckan i samband med Blinkfestivalen i Norge. Hela världseliten av både traditionella åkare och långloppsåkare kommer till start.
Den avslutande deltävlingen avgörs också den i Norge, den 3 september, i samband med Olof Skoglunds minneslopp.