Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Jubileum nästa år. 2017 firar Alliansloppet i Trollhättan 10 år.

Alliansloppet tar sikte på 10-årsjubileet

Magnus Larsson, drivande kraft i Alliansloppet, beskriver 2016 års upplaga och tillhörande kringarrangemang som lyckade. Nu tar han och övriga arrangörer sikte på 10-årsjubileet 2017.

– Sett ur ett idrottsligt perspektiv kunde 2016 inte ha blivit bättre. Vi hade världens bästa åkare här, säger Magnus Larsson och fortsätter.

– Bland eliten fick vi ju se Petter Eliassen som segrare. Han vann senare även hela Ski Classics-touren. Och på damsidan segrade Hanna Falk för andra gången här i Trollhättan.

Ur elitperspektiv kan inte Alliansloppet utvecklas så mycket mer, menar Magnus Larsson.

– Vi har redan världens bästa åkare här och vi klarar i dagsläget inte heller av att ta emot så mycket mer än de cirka 1 500 åkare som kommer hit varje år. För att kunna göra det behövs fler boendemöjligheter. Som det var i år hyrde en del in sig i privat boende, men det är inte alla som vill det.

Istället handlar det om att utveckla Alliansloppsveckan med fler kringarrangemang. Sedan tidigare finns, förutom tre olika rullskidlopp, även bland annat en löpartävling och Klassjoggen för att sätta barn och ungdomar i rörelse.

– Det vi siktar på är att utöka nästa års arrangemang med ytterligare en individuell idrott. Planen är att lägga det arrangemanget på söndag, dagen efter Alliansloppet. Fler ska bli en del av Alliansloppsveckan, säger Magnus Larsson.

Med fler idrotter hoppas Magnus Larsson dels att det publika intresset ska öka och dels att intresset från andra föreningar att vara en del av veckan ska öka.

– Det handlar om allt från föreningar som möter varandra och får nya erfarenheter och perspektiv till att exempelvis sång och musik möter idrotten. Har vi ett arrangemang som lockar runt 10 000 deltagare, så vill vi att alla ska sin plats i det fast på lite olika sätt.

Alliansloppet med tillhörande kringarrangemang 2017 ska precis som tidigare år genomföras sista veckan i augusti.