Målvakten Amanda Köster klev fram som den stora segerorganisatören i KFUM Trollhättan i viktiga bottenmötet med Alingsås, bland annat minns vi frilägesräddningen alldeles i slutsekunderna vid ställningen 25-24.

Amanda matchhjälte

Det satt hårt inne, men till slut kunde KFUM Trollhättan räkna in två hyperviktiga poäng i bottenstriden. – En riktig laginsats, säger Kristian Svennevid, efter segern mot Alingsås HK i division 1 Södra dam.

|

Det såg länge ut att bli en ny tung förlust för KFUM när man under måndagskvällen tog emot bottenkollegan Alingsås hemma i Älvhögsborg. Gästerna hade nämligen greppet om taktpinnen under merparten av matchen, och ledde bland annat med19-16 när bara tio minuter avmatchen återstod. Detta föregicks av en jämn första halvlek, där hemmalaget spelade ett bra försvarsspel, men hade oerhört svårt att överlista bortamålvakten Sofia Sandberg, som gjorde livet surt för KFUM-spelarna. – Hon gör en jättematch, men samtidigt tar vi lite väl ärliga avslut mot henne, konstaterade Svennevid, huvudtränare i KFUM, som med dryga tio minuter kvar beordrade 5-1-försvar och punktmarkering på gästernas playmaker Amila Zuna. Detta visade sig vara ett genidrag då Sofia Adolfsson genomförde markeringen med den äran, samtidigt som hon med flera mål i slutet bidrog till KFUM:s upphämtning. Vid ställning 23-23, och tre och en halv minut kvar, klev Emma Kecevic fram och gjorde två avgörande mål. Segern kunde dock inte tilldelas KFUM förrän Amanda Köster frilägesräddade i slutsekunden, och gav KFUM två mycket välbehövliga pinnar. – Spelmässigt sett var insatsen sådär, men inställningsmässigt var den fantastisk, avrundade Svennevid.

Matchfakta KFUM Trollhättan-Alingsås 25-24 (9-10) Mål, KFUM: Sofia Adolfsson 7, Mathilda Rosblad 6, Linnea Barkman 4, Emma Kecevic 3, Linda Gustavsson 2, Julia Bjerkesjö Dahlberg, Caroline Gedda, Olivia Nyman. Domare: Jonas Torman-Björn Larsson. Publik: 116.