Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Sofia Björserud och Quantos har öppnat tävlingssäsongen på ett bra sätt.  Bild: Privat
Sofia Björserud och Quantos har öppnat tävlingssäsongen på ett bra sätt. Bild: Privat

Björserud öppnade tävlingssäsongen starkt

Förra veckoslutet inledde Sofia Björserud tävlingssäsongen med en smygstart i en enda klass med Quantos. Det blev också framskjuten 1,35-placering direkt. Den här helgen följde man upp det hela vid elittävlingarna i Borås.

Sofia Björserud, TSR, hoppade hem en fin andraplacering med Quantos när de under torsdagen inledde tävlingarna i Borås i 1,45-klassen. Redan här stod rejäla prispengar på spel och det var endast hundradelar som skiljde de främsta ekipagen åt i omhoppningen.

Under fredag och lördag blev det sedan placeringar med Cheri i både 1,20 och 1,25. Med de resultaten var Sofia Björserud också klar för finalhoppningarna med båda hästarna och helgen avslutades med start i söndagens 1,50-klass på Quantos. Här föll det tyvärr en bom i grundomgången vilket gjorde att ekipaget till slut intog sjätteplatsen precis utanför placering.

Två andra TSR-ekipage som presterade på topp i Borås under tävlingshelgens sista dag var Nellie Danielsson som knep en placering i 1,35 med Conny samt Wilma Hallberg som med ponnyn Hot Lady Carthago fixade en andraplacering i medelsvår B. Med Nellie Danielssons placering står det också klart att hon kommer att få starta i Scandinavium under Göteborgs Horse Show nu i februari. Hon är nämligen färdigkvalad till ”Morgondagens vinnare” tillsammans med Conny.

LERK-ekipaget Petter Thuresson och Q2 visade också framhovarna under söndagen med en placering i 1,30.

I Kungsbacka arrangerades det under helgen lokal/regional ponnyhoppning. Även här visade ett gäng TSR-ekipage var skåpet ska stå. Annie Karlsson tog hem segern i söndagens lätt B (kat D) med Cnocban Annabelle där klubbkamraten Emelie Lundblad stod som femteplacerad med Kilmurray Millie.

I samma klass men för kategori C tog Adam Nyhus en fjärdeplacering med Fair Choice Tokay och bland kategori B-ponnyerna blev Alva Martinsson och Magneto Charlie trea.

Olivia Augustsson, även hon tävlandes för TSR, hade dessförinnan ridit hem både andra- och fjärdeplaceringen i lätt C med Honey respektive Portofino. I lätt C, men för kategori C, slutade även VRF:s Tilda Törnberg på pallplats med Poetic Vanilla Ice.