NYCKELSPELARE. Malin Andersson, rutinerat kort i BK Skrufscha, som har fått råd och tips inför säsongsstarten av Peter Igelström, landslagsledare på juniorsidan.
NYCKELSPELARE. Malin Andersson, rutinerat kort i BK Skrufscha, som har fått råd och tips inför säsongsstarten av Peter Igelström, landslagsledare på juniorsidan.

Bowlingstart – men Skrufscha får vänta

Början av september är en tid då bowlingen av tradition rullar igång. Så ock i år – på lördag startar nämligen seriespelet, men områdets enda elitserielag BK Skrufscha får vänta till nästa helg.

ANNONS
|

BK Skrufscha från Väners­borg är ett pålitligt bowlinglag i landets högsta dam­serie. Några gånger har det blivit slutspel, men förra säsongen hamnade man utan­för. – Vi har väl slutspel i tank-arna i år också, men med den tunna trupp vi förfogar över blir det inte så lätt att ta sig dit, konstaterar Linda Haglund, ankare i laget. Amanda Steen kan bara medverka sporadiskt den här säsongen och norska ­esset Heidi Torstensen kommer att spela såväl World Cup som Europacupen de närmaste veckorna. Skrufscha hade ett träningsläger för två veckor sedan och har till sin hjälp tagit Peter Igelström från Karlskoga, landslagsledare på juniorsidan och välbekant för klubbens unga jättelöfte Alida Molander. – En lugn person som passar oss. Han kan förhoppningsvis putsa till det som vi gamla rävar redan kan och gör, ge oss lite energi och ge klubben en nytändning, ­säger Linda Haglund. Skrufscha får alltså vänta till nästa lördag innan det vankas premiär, övriga startar nu till helgen. – Konstigt upplägg, vi spelar en match, sedan är det uppehåll i tre veckor. Och man tycker att halva serien borde vara spelad till årsskiftet, men mer än hälften av matcherna ligger efter nyår, säger Linda Haglund som oroas över klubbens framtid: – Vi måste bli bättre på att rekrytera och utbilda ungdomar så att vi kan fylla på laget med egna förmågor i framtiden. Team Trollhättan huserar en division under elitserien, nämligen i södra allsvenskan. ”Teamet” har tappat sin bästa spelare Maria Niklasson (sabbatsår), men fått Anna-Karin Lavefors från IFK Göteborg och flyttat upp 13-åriga Caroline Carlsson från ungdomsklubben Baloo. – Vi har samma grundmål som förra säsongen, att undvika kval neråt. Det lyckades mer än väl då, vi blev femma. Och vi var obesegrade på hemmaplan, säger Fatima Carlsson, spelare och UK i Team Trollhättan.

ANNONS

Fakta: Spelprogram Första omgången Elitserien, damer 17/9: Skrufscha-Cahoot Allsvenskan södra, dam 10/9: BK Söder-Team Trollhättan, Trolle BK-Team Trollhättan Div 1 Norra Götaland, herr 10/9: Trollhättan Dolphins-Team Lerum BC 10/9: BK Skrufscha-Team Lerum BC

ANNONS