Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Precis som förra året kommer idrottsgalan äga rum i entréhallen i Älvhögsborg.

Dags att fira Trollhättans idrottsliv

Vem blir årets nykomling, vem gjorde årets prestation och vem är årets eldsjäl? I kväll ska det avgöras.

Den första upplagan av Trollhättans idrottsgala blev en succé, och en succé vill man gärna upprepa. I kväll är det därför återigen dags att hylla den lokala idrotten och alla dess eldsjälar på finaste sätt.

– Vi var väldigt nervösa förra året för hur det skulle gå men det var en fantastisk upplevelse. Man blev väldigt glad av alla som var framme på scen och berättade saker som berörde. Det märktes att gästerna tyckte det var roligt, intressant och bra. Jag hoppas att det kommer bli lika bra i år, säger Peter Jacobsson, samordnare för idrottsgalan.

Under Trollhättans andra idrottsgala, som börjar vid klockan sex på fredagskvällen och fortsätter ända till midnatt, ska åtta priser delas ut till idrottspersonligheter som utmärkt sig på ett eller annat sätt under 2016. Nytt för i år är kategorin årets eldsjäl medan århundradets kvinnliga respektive manliga idrottare av förklarliga skäl inte finns med på programmet.

Precis som förra året blir det en stjärnspäckad kväll i entréhallen i Älvhögsborg med 430 gäster från ett 40-tal olika idrottsföreningar. Förutom representanter från föreningslivet kommer många av de nominerade att vara på plats. Och bland prisutdelarna hittar vi en hel del celebra gäster så som rallydrottningen Tina Thörner, juniorlandslaget i orienterings förbundskapten Susanne Wiklund Björk och fotbollslegenderna Torbjörn Nilsson och Håkan Mild.

– Vi är väldigt nöjd med våra prisutdelare. Det är en bra blandning och bra representanter för föreningslivet, säger Peter Jacobsson.

Vad betyder idrottsgalan för idrottsföreningarna?

– Det är ett unikt tillfälle att umgås och knyta kontakter. Jag tror det är viktigt att samlas under festliga förhållanden och stärka gemenskapen mellan föreningarna, säger Peter Jacobsson.

Du kan följa Rickard Skölds liverapportering från idrottsgalan här på ttela.se. Här kan du även se Sebastian Lamottes bilder från galan. 

Fotnot: Idrottsgalan arrangeras av Trollhättans stad, SISU, Arena Älvhögsborg, och TTELA.