Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

1/4

Dags att nominera till Trollhättans idrottsgala 2021

Vem har gjort extra stor intryck på dig under 2020? Vilken idrottare har gjort det där lilla extra? Gör din röst hörd och nominera dina kandidater till Trollhättans idrottsgala 2021. Trots att året som gått präglats av coronapandemin ska de hyllas som hyllas bör.

Det har varit ett år likt inget annat. Coronapandemins intåg har påverkat allas vardag och tvingat oss att ställa om.

Det gäller även idrotten.

Inställda mästerskap, matcher och tävlingar, förkortade serier, träningsförbud och tomma läktare är bara några av konsekvenserna.

Men helt stopp har det inte varit. En hel del idrotter har ändå kunnat tävla på ett eller annat sätt, och flera lokala idrottare har visat framfötterna även detta speciella år. Dem vill vi hylla på Trollhättans idrottsgala 2021.

Nominera dina kandidater här!

24 finalister ska tas fram

Tanken var att galan skulle äga rum den 13 mars 2021, men så som läget ser ut i dag är det inte möjligt att genomföra en storslagen gala. Mer troligt är att det blir festligheter i mindre skala, men mer besked om hur vinnarna kommer att presenteras och hur det blir med firande kommer längre fram.

Men 24 finalister ska tas fram, tre stycken i åtta olika kategorier. För att lyckas med det behöver vi Din hjälp.

Nominera dina kandidater här!

I dag, tisdag, drar nomineringsförfarandet igång. Nu har du chansen att föreslå namn på idrottare, ledare, föreningar eller lag som förtjänar att uppmärksammas för sina insatser under 2020. Det handlar om åtta olika priskategorier och du kan föreslå kandidater i en eller flera kategorier, det bestämmer du själv. Viktigt i sammanhanget är att du skickar med en kort motivering till varför du valt just den kandidaten.

Här är de åtta priskategorierna:

• Årets prestation

• Årets kvinnliga idrottare

• Årets manliga idrottare

• Årets ledare

• Årets lag

• Årets genombrott

• Årets eldsjäl

• Årets förening

Du skickar in dina förslag genom fylla i nomineringsformuläret som du hittar här.

”Varit ett konstigt år”

Grundkriterierna för nominering är att person ska vara född i Trollhättans kommun eller ha en tydlig koppling till staden. Nomineringsperioden pågår mellan 4 och 31 januari, därefter påbörjar juryn sitt arbete med att ta fram tre finalister i varje kategori.

– Det har varit ett konstigt år, men idrotten har ändå levt vidare på ett fantastiskt och anpassat sätt. I juryarbetet kommer vi att utgå från den verksamhet som ändå har kunnat genomföras trots coronapandemin, säger Lasse Halma, juryns ordförande.

I juryn sitter representanter från var och en av de fyra arrangörerna; Trollhättans stad, Sisu idrottsutbildarna, KB Älvhögsborg samt TTELA.

Som representanter från idrottslivet ingår dessutom elitfotbollsdomaren Pernilla Larsson, Susanne Barkholt, förbundskapten för Norges orienteringslandslag samt TTELA:s förre sportchef Toni Andersson.

Finalisterna kommer att presenteras i tidningen och på ttela.se under februari.

Nominera dina kandidater genom länken nedan!