Nöjd. Mattias Jakobsson från Dals MK är den första vinnaren av Dalslands Sparbanks motorsportspris.
Nöjd. Mattias Jakobsson från Dals MK är den första vinnaren av Dalslands Sparbanks motorsportspris.

Dals MK-förare får nytt motorsportspris

Ett nytt motorsportspris för unga förare har instiftats i Dalsland. Den förste att vinna det är Dals MK:s Mattias Jakobsson från Bäckefors.

ANNONS
|

– Det känns fantastiskt. Det är en förutsättning för att kunna satsa vidare på det här, säger 21-åringen.

Priset i fråga är det nyinstiftade Dalslands Sparbanks motorsportspris som ska delas ut årligen med start i år. Motorklubbar och föreningar har kunnat nominera lokala ungdomar mellan 12 och 22 år som verkar för sportens positiva utveckling och är en god representant för sin förening. En jury på fem personer var med och valde Mattias som pristagare.

Mattias bor och är uppvuxen i Bäckefors och kör till vardags lastbil. På fritiden delar han sitt bilintresse med kompisgänget. Vad han ska göra med prispengen på 15 000 kronor har han redan klart för sig.

ANNONS

– Det kommer att gå till tävling. Däck och bränsle kostar pengar, så det skenar lätt iväg. Sen har jag ju med mig folk på tävlingarna som behöver mat och hotellrum.

2014 var han med om en olycka då däck med fälg föll av en ställning träffade honom i huvudet som resulterade i en nackskada. Samma sommar hade Mattias segrar i både ungdomsrally och Sverigeserien. Många besök hos en sjukgymnast senare är nacken bättre och lusten att köra är tillbaka. Nu hoppas han kunna ta en seger i rallycupen igen.

ANNONS