Dals Södra FFI firar 50 år

Ett hundratal personer, medlemmar och aktiva samt tidigare ordföranden, deltog när Dals Södra FFI firade sitt 50-årsjubileum.

ANNONS
|

Dals Södra FFI bildades av fem föreningar från södra Dalsland – OK Roto, Färgelanda IF, Ellenö IK, Ödeborg IF och Högsäters GF i december 1968. En av anledningarna till att slå samman sina friidrottssektioner var att höja ”standarden”, som man skrev i det första protokollet. Från det första mötet, som hölls 17 september 1968, fanns tre personer på plats i form av Karl-Erik Danielsson, Fred Olsson och Carl-Bertil Magnusson. De två sistnämnda har även varit ordförande i klubben. Stig Johansson var en av de drivande för att bilda Dals Södra FFI och omnämndes i ett tal av Ragnar Hallsten från OK Roto.

ANNONS

Till firandet var även ett antal tidigare aktiva inbjudna och dessa personer uppmärksammades särskilt i det bildspel med tidningsartiklar från starten 1968 till nutid. Sedan starten av klubben har 26 aktiva tagit SM-medaljer, haft landslagsuppdrag eller tagit Götalandsmedaljer.

Tobias Jonsson, tidigare i Dals Södra, berättade om de utmaningar det innebär att ha ett funktionshinder så som i hans fall en ögonsjukdom. Han har i friidrott deltagit i två Paralympics, London 2012 och Rio 2016, och fokuserar nu framåt mot VM i Dubai nästa år.

Middag, prisutdelning av vandringspris, kondislopp, klubbrekord och kaffe med tårta med Dals Södras logo avslutade jubileumskvällen. Dals Södras aktiva har under året deltagit i drygt 30 tävlingar och arrangerat ett klubbmästerskap och ett läger i egen regi. På klubbmästerskapet deltog 40 aktiva. Ungdomsmärke från svensk friidrott delades ut till åtta aktiva. Klubben har hävdat sig väl och tagit fyra distriktsmästerskap – Jonathan Sörgren, P17 kula, Amanda Behrendtz, F15 80m häck, Johanna Hallsten, F15 kula, och Johanna Hallsten, F15 slägga. Klubben har även en Götalandsmästare i slägga i Tove Berg som vann överlägset med mer än åtta meter på 41,95 m.

Tove Berg har i F13 slagit nytt distriktsrekord i slägga på 45,16 och Linnea Hallsten har i F12 höjd inomhus tangerat distriktsrekord på 1,53. Klubben har två personer som finns på Sverigebästalistan – Johanna Hallsten i viktkastning, kula och slägga, och Tobias Nilsson i längd.

ANNONS

Under året har sex personer slagit klubbrekord. Johanna Hallsten i viktkastning, slägga, diskus och spjut. Tove Berg i kula inne och ute samt slägga. Linnea Hallsten i höjd, 200m häck och slägga. Kasper Löfgren i 200m häck och femkamp. Bilal Ali i 1000m och Max Sjöberg i 400m för P9.

Årets vandringspris för fina insatser gick till Tove Berg och Tobias Nilsson.

ANNONS