Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Victor Ericsson visade vart skåpet i helgens elitinterntävling på Onsjö GK. Han både vann tävlingen och tangerade sitt eget banrekord. Bild: Peter Asp
Victor Ericsson visade vart skåpet i helgens elitinterntävling på Onsjö GK. Han både vann tävlingen och tangerade sitt eget banrekord. Bild: Peter Asp

Egenföretagare slog proffsen och tangerade sitt eget rekord

Pär Längfors och bröderna Hagborg Asp är de tyngsta namnen i Onsjö GK:s elituppställning. Under helgens interntävling fick de dock se sig besegrade av Victor Ericsson, som dessutom tangerade banrekordet.

Det var i helgen som den anmärkningsvärda tävlingen ägde rum, då ovan nämnda proffsspelare föll mot en egenföretagare som jobbar 40-60 timmar i veckan och ägnar en ungefär timme i veckan åt golfen.

Det ska dock sägas att Victor Ericsson har en gedigen golfkarriär bakom sig.

– Jag spelade mycket förr och försökte göra en karriär, men mer än Nordic League blev det aldrig. Jag tog aldrig riktigt det sista steget, förmodligen eftersom jag tycker det är tråkigt att träna. Jag har alltid velat spela golf för att jag tycker att det är kul, säger Ericsson.

Kul hade han i helgen, då han inte bara vann mot proffsen utan även tangerade det banrekord på 63 slag som han själv satte 2014.

– Det jag är mest nöjd över med min runda är att jag gick 36 hål utan att slå en bogey, det har jag aldrig gjort tidigare.

Hur reagerade dina motståndare?

– De var imponerade, de undrade hur jag lyckades spela så bra. Mycket jobb och golf som avkoppling verkar vara ett vinnande koncept.

I augusti kan det dock bli mer golf för Ericsson. Då hoppas han att EM i Schweiz ska bli av så att han kan åka med landslaget i klassen H30 amatör.

– Det hade varit otroligt kul att få representera Sverige i sporten jag älskar, så jag håller verkligen tummarna för att det ska bli av.