Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Wilhelm Ekensskär och David Karlingsjö på plats i Arena Lodowa i Polen. Bild: Privat
Wilhelm Ekensskär och David Karlingsjö på plats i Arena Lodowa i Polen. Bild: Privat

Ekensskär och Karlingsjö tävlade i världscupen

Den gångna helgen genomfördes säsongens första världscup för juniorer och neoseniorer. På plats fanns Skridskoklubben Trollhättans David Karlingsjö och Wilhelm Ekensskär.

Tävlingarna kördes i den nya skridskohallen Arena Lodowa i Tomaszów Mazowiecki som ligger tio mil sydväst om Warszawa i Polen. Till tävlingarna skickade Svenska skridskoförbundet tre juniorer och tre neoseniorer (19-23 år). Två av neoseniorerna var Skridskoklubben Trollhättans två 20-åringar David Karlingsjö och Wilhelm Ekensskär.

Helgen började med att David körde 1000 meter på 1.14,98. Sedan var det dags för båda att köra 3000 meter och där fick Wilhelm tiden 4.08,33 och David 4.11,44. Dagen avslutades med att de körde Team Sprint över tre varv tillsammans med Adam Axelsson från Örebroklubben SK Winner. De körde in på en sjätte plats med 1.28,60.

Tävlingarna fortsatte på söndag med 1500 meter där Wilhelm fick 1.55,03 och David 1.56,71. Världscupshelgen avslutades med masstart över tio varv, där David körde in på en 17:e plats.

Nästa deltävling i junior- och neoseniorvärldscupen är i januari och då körs tävlingarna utomhus i Helsingfors, Finland.