Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/2

Elefant RM-mästare i triahtlon

I helgen gick triathlon SM/RM på sprintdistansen i centrala Linköping. 3City Triathlon fick en RM-mästare i D50 klassen genom Eva-Lott Elefant och en tredjeplats i D40 genom Veronica Andersson.

Tävlingsförhållandena i Linköping var utmärkta med fint, soligt väder. Den 750 meter långa simningen genomfördes i Stångån där vattnet höll 18 grader. Veronica Andersson, som är simmare i grunden, var först upp av alla masters damer på 12:28. Eva-Lott Elefant gjorde också en bra simning och kom upp som tvåa i sin klass.

Cyklingen på 20 kilometer utfördes på en platt, teknisk tvåvarvsbana med många U-svängar. Här tog Eva-Lott ledningen i sin klass och kunde växla ut på löpningen som ledarinna. Veronica tappade en placering, men gjorde en stabil cykling.

Ut på den avslutande fem kilometer långa löpningen gick Veronica ut som två, men blev omsprungen den sista kilometern. Hon kunde sedan hålla tredjeplatsen in i mål. Eva-Lott, som tagit över ledningen under cykelmomentet, kunde utöka sin ledning och var i mål på tiden 01:20:44, nästan fem minuter före tvåan.

Tävlingen var också en kvalificeringstävling till triathlon-EM i Malmö 2020. Eva-Lott som hade som mål att ta en plats dit vilket hon lyckades med. Veronica kom lite närmare och har stora chanser att kvalificera sig i den sista deltävlingen i Svenska Triathlon cupen som går i Malmö 4 augusti.

Fotnot: Skillnaden mellan SM och RM är att i SM tävlar alla åldersgrupper mot varandra, i RM så tävlar man i åldersklasser från 35-39, 40-44 och så vidare.