Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Elva SM-medaljer till Kumgang

Den gångna helgen gjorde sig Team Kumgang Svea i Trollhättan redo för finalen av den svenska elitserien som också fungerade som SM i taekwondo.
Medaljskörden blev betydande, nämligen elva stycken av olika valör.

Team Kumgang Svea har under hösten haft otur med skador och sjukdomar, men efter många om och men ställde man upp med 14 spelare varav elva alltså fick medalj.

Rasmus Johansson (Junior -51) har tävling efter tävling plockat hem guld och kom inte hem med mindre denna gång. Han gick enkelt hela vägen till final sedan motståndarna varit chanslösa. Rasmus är nu rankad etta i Sverige vilket ger goda förutsättningar för kommande säsong.

Rasmus går nu upp i seniorklassen och har tagit en plats i landslaget.

Bleron Ademi (Kadett -33) representerade för bara några veckor sedan landslaget i kadett-EM sedan han i fjol kvalificerat sig för detta. På SM tog Bleron hem guldet efter en final som var lika enkel som övriga tävlingar varit.

Överlägsen i finalen

Bleron vann med över tio poängs skillnad i sin final, och att vinna med så höga poäng över den som är näst bäst i Sverige visar att han är värd sin förstaplats. Imponerande insats att för andra året i rad bli rankad etta i Sverige.

Marko Kallunki (Master -68) sitter vanligtvis i coachstolen och leder laget till fina resultat. Men mellan matcherna som coach hann Marko med att ställa sig på mattan själv. Flera matcher senare stod Marko som vinnare i SM.

Laget har verkligen någon att se upp till och lära av.

Nu får laget återhämta sig efter en tuff säsong och ta nya tag inför nästa.

Medaljörerna

Här är alla medaljörerna:

Guld: Rasmus Johansson (Junior -51), Bleron Ademi (Kadett -33) och Marko Kallunki (Master -68).

Silver: Nora Högfeldt (Senior -53), Anna Engström (Junior -49), Kevin Brink (Kadett -61), Valton Ademi (Kadett-37) och Annethe Bäckström (Poomsae)

Brons: Didrik K Edlund (Kadett -45), Neo Östman (Minior -38) och Selma K Edlund (Junior -49).