Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Ingen kunde matcha Elvira Tanderud på 300 meter vid Världsungdomsspelen på Ullevi. Bild: Matilda Elfgaard DECA Text&Bild
Ingen kunde matcha Elvira Tanderud på 300 meter vid Världsungdomsspelen på Ullevi. Bild: Matilda Elfgaard DECA Text&Bild

Elvira i full fart mot revanschen

Efter andraplatsen var hon fylld av revansch, och den här gången ville Elvira Tanderud stå överst på pallen. …– I finalen på 80 meter fick jag felsteg och tappade balansen så nu ville jag ta revansch, sa Elvira, som fick som hon ville även om det kostade massor med kraft.

Världsungdomsspelen på Ullevi i Göteborg hade i år samlat mäktiga 8500 starter, och är med det en av världens största arenatävling i friidrott. En tävling som genomförs under tre dagar, bland annat med 104 olika klubbar från Norge, vilket gör startfälten gigantiska.

I F14-klassens 80 meter sprang man försöken, som var hela 16 heat, på bortre långsidan medan finalen flyttats till upploppet.

– Jag fick felsteg i finalen och därför ville jag ta revansch på 300 meter, sa Elvira Tanderud, från Trollhättans FIK, som hade 10.10 i försöket och sedan gjorde 10.14 i finalen.

Det var en tid som ingen svenska kunde matcha, men en tyska var före med tiden 10.05, och någon plats högst upp på pallen fick inte Elvira.

Inte den gången, men när det var dags för 300 meter så var det öppna spjäll och full fart framåt som gällde.

– Ja, min taktik var ”jag kör bara”, och så blev det.

Elvira gjorde ett kanonlopp och trots att hon fick brottas med starka vindar, något som kostade rätt mycket, kunde ingen hålla hennes tempo.

Det blev seger och tiden 41.02, före en danska vid namn Christine Klitgaard på 41.32.

– Det kändes bra, även om det var väldigt mycket motvind.

Nytt årsbästa av Nils

TFIK:s Nils Ekström var fyra på 300 meter häck i P15 på 41.26, och sänkte sitt årsbästa trots ett blåsigt Ullevi.

Han var också sjua på 80 meter häck, med bara två svenskar före sig, med tiden 11.30 och även det ett nytt rekord för Ekström.

Upp på pallen två gånger om tog sig Linnea Fohlen-Gladh, TFIK, som i F12-kulan stötte 11.92, och sedan följde upp med att kasta 30.58 i spjut och bli trea i klassen.

Däremot fattades det 13 centimeter för Emilia Wernerliv, Tingbergs AIS, i F14 efter att haft 12.36, men då skall man veta det att hon bara hade 27 till segern. Emilia var sedan också sjua i spjut med 30.83 med bara två svenskor före sig.

Klubbkamraten Daniel Adolfsson, i P16, var också nära. Han stötte 13.72 i kula och var 14 centimeter från den eftertraktade pallen.

Sara i fin form

Formstarka Sara Kristiansson kände på fartgrenen 800 meter, och slog som fyra personbästa med tiden 2.09,20.

Samma sträcka sprang även Erik Jälknäs, som var bäste svensk på 1.56,78 på en fjärdeplats. Då hade han varit låst i klungan, sedan jagat på bortre lång, för att sedan inte kunnat vara med i spurten.