Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Ximena Pettersson levererade som vanligt när Tvåstad KIK besegrade Wårgårda med 18-1.

En dag på jobbet för KIK

Tvåstad KIK gjorde processen kort med bottenlaget Wårgårda och vann till slut matchen med hela 18(!)-1. …– Vi gör det vi ska, säger fyramålsskytten Ximena Pettersson.

KIK fortsätter att ånga på i serien, där man nu har vunnit tio av elva matcher, men trots det osannolikt nog ligger på andra plats då den enda förlusten kom mot tabellettan Fristads GoIF. Båda lagen vägrar tappa poäng mot andra lag, vilket i nuläget ser ut att leda till en helt avgörande seriefinal när de drabbar samman i den fjärde sista matchen om sex omgångar. 
På vägen dit gäller det dock för KIK att inte tappa fokus, och det gjorde man sannerligen inte under lördagens överkörning av nästjumbon Wårgårda. Redan efter den första perioden var matchen i mångt och mycket avgjord, då gästerna hade dragit i från till 5-1. 
– Vi var dock irriterade över att ha släppt in ett mål, berättar Ximena Pettersson, som tillsammans med sina lagkamrater tog ut denna irritation på motståndarna genom att ösa på under resten av matchen och till slut vinna med hela 18-1. 
– Det är som om vi väcks till liv när vi släppt in ett mål, efter det tänder vi till och drar i från, säger Ximena, som även passar på att berömma sina kedjekamrater Rebeca Lööf och Maria Olsson. De tre låg bakom hälften av KIK:s alla mål i matchen.
– Vi hittar varandra oerhört bra, och skapar mängder av lägen ihop utöver de mål vi gör.