Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Carina Dandebo (7297), Trollhättans IF, sprang Stockholm Marathon för åttonde gången, och fick ett tufft lopp sedan hon drabbats av kramp i både ben och fötter.

En mara för både Carina och Patrik

Det var varmt och blåsigt, och publiken i huvudstaden trivdes till och med bättre än löparna. – För mig blev det jobbigt, riktigt jobbigt, sa Carina Dandebo, som trots problem ändå kämpade sig i mål.

Årets Stockholm Marathon hade samlat löpare från inte mindre än 99 olika länder, där 17109 deltagare var anmälda, och som var den femte största maran i Europa under förra året.

I skuggan var det 17 grader, vilket får sägas som en riktigt bra temperatur, men så är det ju under stora delar av den drygt 42 kilometer långa banan som det inte finns någon skugga, och där blev det väldigt varmt.
I sitt åttonde lopp i Stockholm blev det en jobbig dag för Carina Dandebo, Trollhättans IF, som efter halva loppet höll bra fart. Men bara några kilometer senare slog krampen till.

– Jag fick kramp i både benen, och till och med i fötterna, och det har jag aldrig haft tidigare. Då tänkta jag att jag skulle stiga av, men jag blandade gång med löpning, sa Carina som fick ett riktigt jobbigt lopp och inte alls kunde göra sig själv rättvisa.
I mål var hon ändå fjortonde i K50-klassen och kunde passera mållinjen på 3.34.04.
Hade hon kunnat löpa för fullt så hade hon troligen varit tio placeringar längre i fram i sin klass, som vanns av Karin Schön från Kville på 3.07.

Förra Trollhättelöparen Patrik Nyström, numera i Ullevi, hade också en jobbig dag i huvudstaden, men så var uppladdningen inte perfekt.
– Nej, det har den inte varit. Annars är en mara inga problem, om man sköter sin uppladdning med bra träning och bra mat, men det hade jag inte, sa Patrik.
Som i sitt 85:e maratonlopp var trea i M45-klassen med 2.47,23.
– Det var jättejobbigt, men jag klarade i alla fall av att komma i mål.
Något som han efter omständigheterna dessutom gjorde med en bra tid.
I herrklassen blev det ett nytt banrekord, där Stanley Kipchirchir Koech från Kenya vann på 2.10.58, medan damettan var Jane Moora Onyangi från Kenya på 2.31.36.
SM-gulden gick till Mustafa Mohamed, Hälle, trots att han föll (2.20,01) och i damklassen tog Isabellah Andersson, Hässelby, hem segern på 2.35,47, som var hennes 31:a SM-guld.
I årets lopp, som verkligen var varmt, fullföljde 12889 och den sista löparen som sprang in över mållinjen på Olympiastadion var japanen Yuko Matsuyama.