Fyra nyförvärv för Tvåstad KIK

Tvåstad KIK:s lagbygge är i full gång. I skrivande stund har division 1- laget en 29 spelare stor trupp. – Men det skulle vara bra med några till, säger Nathalie Kvist, nyvald ordförande i Tvåstad KIK.

ANNONS
|

Tvåstad KIK gjorde en bra säsong och var länge med och fajtades om seriesegern och därmed kval till allsvenskan. Men till slut blev det ändå Fristad som gick vinnanden ur den striden. I stället väntar ytterligare en säsong i division 1 för KIK, och just nu pågår lagbygget för fullt.

– Av de som var ordinarie i division 1 förra året har alla skrivit på utan två. Sedan är jag och Mathilda Bodin tillbaka efter att ha fått barn, säger Nathalie Kvist, tidigare sportchef men som valdes till ny ordförande på torsdagens årsmöte.

Under våren har Tvåstad KIK haft öppna träningar för att locka nya spelare till klubben, något som gett resultat. Bland annat genom att ett gäng spelare från IBK Elfhög – Amanda Sténhoff, Elin Åkerberg och Jennie Nordqvist – skrivit på samt 14-åriga Ida Ödéhn, en målvaktstalang från Stenungsunds IBK.

ANNONS

– De har sett att vi är en seriös förening som satsar på damer, säger Kvist.

Nyligen skrev även förra säsongens lagkapten Maria Olsson, som gjorde 54 poäng på 15 matcher, på. En viktig påskrift för kommande säsong.

I dagsläget har man samlat ihop 29 underskrifter. Men med tanken på att klubbens ambition är att ha två lag i gång, ett division 1-lag och ett u-lag, vill man gärna ha några fler spelare i truppen.

– Det hade varit bra med några till för att kunna försörja två lag på ett bra sätt, då hade inte så många behövt dubbla. Men jag tror det kommer att lösa sig, det ser ljust ut vilket är kul, säger Nathalie Kvist.

ANNONS