Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/2

Fyra USM-medaljer till TFIK

Han hade en plan. Och den följde han till punkt och pricka. – Det blev som jag hade tänkt mig, sa Erik Jälknäs – som svarade för ett mästerligt lopp i finalen på 1500 meter.

Ungdoms-SM avgjordes i helgen i Vellinge i södra Skåne. Lördagens final på 1500 meter för pojkar 16 blev en riktig femetta för Trollhättans FIK:s Erik Jälknäs. Taktiken att springa fort redan från start var vinnande.
– Jag ville gå ut hårt från start för att få en lucka, och det höll som jag hade hoppats, sa Erik Jälknäs – som aldrig var riktigt hotad under loppet.
Tiden blev så bra som 4.08,23 och det gav, förutom guld, också ett svenskt årsbästa i klassen.

På 800 meter blev det brons med tiden 1.59,73 efter en stark avslutning på loppet.
Tvillingbrodern Carl Jälknäs sprang hem en silvermedalj på 2 000 meter hinder med tiden 6.31,79. Jälknäs drog tillsammans med Ludvig Bjurlid, Högby, ifrån tidigt i loppet och det stod snart klart att de två skulle göra upp om guldet. Mot slutet tröttnade dock Jälknäs och han fick nöja sig med en andraplats.

I pojkar 15 tog sig klubbkompisen David Cannmo till final på 800 meter. Där slutade han sexa på 2.03,06. Cannmo följde sedan upp 800-metersinsatsen med ett lysande lopp på 1 500 meter hinder, där han överraskade stort och tog ett silver
– Jag har inte sprungit hinder, inte tränat heller, detta var första gången, sa David – som jublade mer än segraren när han slutade tvåa på 4.40,90.
En debut som heter duga.
Vi noterar också att Lucas Bolin, IK Bergaström, blev sjua i spjutfinalen på 40,07 i pojkar 15.