Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Nytt SM-guld. VRK:s F18-lag försvarade SM-guldet från förra året.

Guld, silver och brons för VRK

Det blev guld, silver och brons när Vänersborgs rugbyklubbs ungdomar spelade ungdoms-SM i Enköping.

VRK bidrog med spelare i klasserna U10, P14, P16, P18 och F18, antingen som eget lag eller som spelare i kombinationslag, så kallade Västlag.

I U10 och F18 bidrog klubben med egna lag, P14 som "Borås RFC Väst", P16 spelade som "VRK Väst" och P18 som "Malmö Väst".

I de yngre klasserna, från U8 till U12, spelade lagen inte om medaljplaceringar. VRK:s U10-lag, som fick äran att spela i sitt nya fina ställ, visade att även de yngre kan spela mycket bra rugby och spelade mycket jämnt mot flertalet bra lag från runtom i Sverige.

Det blev både vinster och förluster, tre av vartdera slag. Förlusterna var knappa, med endast ett försök för lite, men det blev även flera vinster för laget.

P14-laget blev tvåa i sin slutspelsgrupp, men gick inte vidare till semifinal.

Det gjorde däremot de äldsta lagen med VRK-representanter. P16-laget spelade till sig ett slutligt brons efter jämnt spel under båda dagarna, endast slagna av Enköping och Erikslund.

I P18, där VRK hade med fyra spelare, blev det en silvermedalj efter segrande Erikslund.

VRK:s F18-lag åkte till ungdoms-SM, för att försvara förra årets prestation då de överlägset vann guldet efter att ha gått igenom turneringen obesegrade.

Och så blev det även i Enköping. VRK började med att vinna samtliga fyra gruppspelsmatcher under dag ett och steppade upp mer och mer för varje match. Därmed blev F18-laget direktkvalificerat till semifinal.

Den vann de övertygande.

Även i finalen blev en klar seger, mot Pingvin och VRK:s F18-lag försvarade därmed SM-guldet från förra året.