Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Under lördagen och söndagen avgörs vem som blir årets segrare av Silfverschiöldspokalen. Bild: Rickard Sköld

Höjd prissumma i Silfverschiöldspokalen

I helgen är det dags för årets upplaga av Silfverschiöldspokalen, som vanligt i regi av Koberg GK.
– Vi ser verkligen fram emot den här helgen, säger tävlingsledaren Helena Vinnerholt.

Silfverschiöldspokalen är en anrik tävling som numera är ett led i Nordea Tour Future Series, en tävlingsserie på nivån strax under Swedish Golf Tour.

Intjänade prispengar är inte bara ett skönt ekonomiskt tillskott, utan ger även segraren poäng på Sverigerankingen vilket i sin tur ger möjlighet att ta steget upp till Swedish Golf Tour.

Till årets tävling har tävlings­ledningen, med Helena Vinnerholt i spetsen, beslutat sig för att höja prissumman från 50 000 till 80 000, så räkna med att det är högmotiverade spelare som äntrar Kobergs golfbana i helgen.

– Vi bestämde oss i veckan för att höja prissumman. Det känns jättebra att kunna ge det här till spelarna och det kommer säkert att trigga dem lite extra, berättar Vinnerholt.

Bland förhandsfavoriter bör fjolårsvinnaren Fredrik Feragen Fossum nämnas, men också Anton Wejshag och Magnus Svahlin. Hoppen om lokala framgångar får främst ställas till Onsjö-duon Tobias Ruth och Jesper Hagborg Asp samt arrangörsklubbens Niclas Lorentsson och Kristoffer Persson.

Ett orosmoln för arrangören är vädret. Det har nämligen dykt upp illavarslande rapporter om åska på söndag då allt ska avgöras.

– Vi vet inte hur det blir med vädret, men det vi vet är att det kommer att bli en väldigt fin tävlingshelg, säger Vinnerholt.