Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Taher Ibrahimzad har på nytt blivit utsedd till årets junior av Västergötland boxningsförbund. Här tillsammans med sin tränare Alnes Omerovic. Bild: Privat

Ibrahimzad utsedd till årets junior

Vänersborgs boxningsklubbs Taher Ibrahimzad har återigen blivit vald till årets junior av Västergötland boxningsförbund.

Taher Ibrahimzad har blivit utsedd till årets junior 2017, 2018 och 2019. Han är den enda svenska junioren som lyckats med att vinna både nordiska och svenska mästerskapen (2018) samt guld i Tyskland med landslaget.

2019 gick Taher över till senior där han inledde med att vinna guld på den internationella turneringen Hvidovre box cup i Danmark.

Som senior är konkurrensen mycket större eftersom han nu är förstaårssenior men det har Taher inte direkt känt av än, det kommer dock komma.

Största målet i år är att vinna SM så det gäller att ligga i med träningen och anpassa sig inför nytt motstånd. Planen för Taher är att fortsätta med amatörboxning i ett till två år och sedan gå över till proffs där han kan fortsätta att utvecklas ännu mer.