Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Ingen lokalidrott innan lucia

Det blir ingen återstart av den lokala idrotten till helgen. På torsdagen valde Folkhälsomyndigheten att förlänga de lokala restriktionerna i Västra Götaland till och med lucia.

Den 29 oktober bestämde Västra Götalandsregionen att införa lokala restriktioner vilket pausade den lokala idrotten i tre veckor. Restriktionerna skulle gälla till i dag, torsdag 19 november, och flera förbund var beredda att dra igång sina serier till helgen igen. Bland annat Västergötlands innebandyförbund och Handbollsförbundet Väst.

Dock tog båda förbunden, efter att regeringen i måndags deklarerat att nya, hårdare restriktioner ska införas från den 24 november, beslutet att skjuta upp veckans matcher.

Det var innan Folkhälsomyndigheten på torsdagseftermiddagen beslutade sig för att förlänga de lokala restriktionerna till och med 13 december. Det innebär att inga lokala matcher kommer att spelas innan tidigast den 14 december. Dessutom får lagen inte träna tillsammans.

Undantaget är de lag som spelar i serier som räknas till elit, de lagen får fortsätta träna och spela matcher. I TTELA:s område handlar det om IFK Vänersborg, Gripen Trollhättan, Skoftebyn futsal och FC Trollhättan. Även Trollhättans badmintonförening spelar i högsta serien, men där har badmintonförbundet valt att stoppa Svenska badmintonligan på obestämd tid.

LÄS MER: Lokalidrott till helgen – om inte restriktionerna förlängs