Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/2

Inget damlag i KFUM kommande säsong

I slutet av mars åkte KFUM Trollhättans damlag ur divi­sion 1. Men något spel i division 2 nästa säsong blir det inte, i stället väljer man att lägga ner laget. – Vi har inte tillräckligt med spelare, säger Eje Grönquist, ledamot och stark man i KFUM Trollhättan.

Förhoppningen var att som nykomling klara sig kvar i division 1, men så blev det inte.

I stället blev det endast en säsong i tredjedivisionen för KFUM Trollhättans damlag efter att man slutat på sistaplats. I stället väntade division 2 nästa säsong, men inte heller så blir det. Nu väljer man i stället att lägga ner damlaget, anledningen stavas spelarbrist.

– Det är jättetråkigt, men vi får inte ihop ett lag till division 2. Det hela grundar sig i ett gammalt problem. För sex år sedan hade vi inte tillräckligt med ledare och tappade då två åldersgrupper på flicksidan. Det var de som skulle ha varit 17-18 år i dag och det gör att vi inte har några att fylla på damlaget med nu, säger Eje Grönquist.

Det tillsammans med att nyförvärven inför förra säsongen valt att lämna samt att flera andra spelare valt att sluta med handbollen av olika anledningar gör att man inte har det spelarunderlag som krävs. I stället väljer man att satsa på framtiden.

– Vi gör en storsatsning på våra flickor i 15-16-årsåldern och tänker att vi börjar om med ett nytt damlag i division 3 om ett eller två år, säger Grönquist.

Satsningen, där även killarna i samma åldersgrupp ingår, innefattar bland annat det nya handbollsgymnasiet som Magnus Åbergsgymnasiet driver i samarbete med KFUM, deltagande i ungdoms-SM, träningsläger i Österrike och spel under EM för KFUM-lag som avgörs i Trollhättan i september.

– Den här gruppen ska ta över och bli våra seniorer framöver, så det är viktigt att de finns kvar i klubben om två år. Det är viktigt att de får en meningsfull fritid och framförallt att de känner att de får en positiv utveckling.

Även om nedläggningen av damlaget är ett tråkigt besked är KFUM positivt inför framtiden. Med 350 aktiva tjejer och killar från 7 år, lag i alla åldrar och 18 lag i seriespel kommande säsong är man väl rustat inför framtiden.

– För klubben som helhet ser det väldigt ljust ut, säger Grönquist.