Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Det blir ingen kvalmatch för IBK Elfhög i helgen. Arkivbild.  Bild: Christian Flodin
Det blir ingen kvalmatch för IBK Elfhög i helgen. Arkivbild. Bild: Christian Flodin

Inget innebandykval i helgen

I morgon, söndag, skulle IBK Elfhög påbörjat kvalomgång 2, men så blir inte fallet. Efter regeringens beslut att förbjuda sammankomster på över 50 personer ställs helgens kval in.
- Jag är inte förvånad, säger Daniel Forsell, tränare IBK Elfhög.

På söndagen skulle den första av tre möjliga kvalmatcher till division 2 ha spelats mellan IBK Elfhög och Rydboholms SK. Men sent på fredagskvällen kom beskedet att matchen ställs in med anledning av regeringens nya förbud mot sammankomster på över 50 personer.

- Med tanke på regeringens beslut så fanns det inget annat alternativ. Man får ha 20 spelare och fem ledare per lag, bara där är vi potentiellt 50 stycken. Sedan ska det till domare och funktionärer, säger Daniel Forsell, tränare IBK Elfhög.

Hur det blir med kvalet framöver kommer det tas beslut om under nästa vecka.

- Vi ska prata med föreningarna och ta ett beslut i nästa vecka, säger Lars Selander, tävlingsansvarig på Västergötlands innebandyförbund, till Borås Tidning.

Hur går dina tankar?

- Om förbundet tar beslut att ställa in kvalet ska vi i min värld spela i division 2 nästa säsong eftersom vi redan har spelat ett kval och vunnit det, säger Daniel Forsell och fortsätter:

- Om man väljer att skjuta upp kvalet försvinner vissa sportsliga fördelar. Vi hade en fördel av att vi redan hade spelat ett kval medan Rydboholm inte hade spelat match sedan serien slutade. Den fördelen försvinner i så fall. Jag tycker vi är värde att gå upp, men det är upp till förbundet, säger Daniel Forsell.

Därmed är även TTELA:s sändning från matchen inställd.