Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

I form. Olivia Henningsson vann Vättercupen i brottning i Husqvarna. (Arkivbild).

Junioren Olivia vann brottarcup för seniorer

I somras tog hon brons på junior-EM. Den här säsongen tävlar sistaårsjunioren Olivia Henningsson från Vargön även i seniortävlingar. Det började på bästa sätt med seger i Vättercupen, där hon vann alla sina fyra matcher på fall i första ronden.

Brottarlöftet Olivia Henningsson, 19, visar storform direkt i inledningen av 2017 års säsong. I den stora Vättercupen ställdes hon i första matchen mot en annan junior, Linnea Svensson, som hon tampas med landslagsplatsen om.

Innan matchen hade Olivia 2-1 i inbördes möten, men den här gången var det inget snack om saken. Olivia gjorde processen kort och vann på fall redan i den första ronden.

Av bara farten blev det sedan fallsegrar i första ronden även mot Maria Tansbo, GunnRita Boine från Norge och i finalen mot Elin Forsberg.

– Jag har känt mig i bra form på sistone och det här var ett fint formbesked, säger Olivia Henningsson, som går sista året på brottargymnasiet i Helsingborg.

Olivia har tidigare tävlat för såväl Vänersborgsbrottarna som Trollhättans AK, men i och med flytten till Helsingborg för några år sedan, så representerar hon nu Helsingborg Wrestling Team.

Närmast i planeringen väntar ett kombinerat tränings- och tävlingsläger i Frankrike i slutet av januari.

Första helgen i februari är det SM för seniorer i Söderhamn. Där siktar Olivia Henningsson högt.

– Realistiskt är att jag ska kunna vara med och kämpa om en bronsmedalj, säger hon.

Det är ännu inte klart vilka som blir hennes konkurrenter i 63-kilosklassen.

Men såväl Henna Johansson, som Johanna Mattsson, båda deltagare i OS i Rio och den sistnämnda Europamästare för seniorer för två år sedan, kan dyka upp i klassen.

– De går normalt sett i viktklasserna närmast omkring 63 kilo, men klarar de inte invägningen i sina respektive klasser så kan de brottas i 63-kilosklassen, säger Olivia Henningsson.

Fotnot: Från Vättercupen noterar vi även att Vänersborgsbrottaren Natalie Fridell knep bronset i 75-kilosklassen efter att ha besegrat Bianca Kristiansson, Skurup SK, på fall i bronsmatchen.