Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Alvin Fohlén Gladh, TFiK, dubbelvann i Stjärnspelen. Bild: Privat

Kastgrenarna bäst för TFiK i Stjärnspelen

Det är ganska ont om friidrottstävlingar i juli månad. Några ungdomar från Trollhättans FiK passade dock på att tävla i Stjärnspelen i Arvika under helgen.

Fyra segrar och ytterligare fyra pallplatser blev facit för de fem TFiK-arna.

Linnea Fohlén Gladh brukar vara framgångsrik och var så även den här gången trots att hon mötte bättre motstånd än vanligt. Nu vann hon diskus F12, kom tvåa i kula, trea i slägga och fyra i spjut.

I kula och diskus satte hon personliga rekord, tillika klubbrekord. I kula är klubbrekordet numera 12,40 mot 12,17 tidigare och i diskus är det nya klubbrekordet 34,65 vilket är en förbättring med drygt en meter.

Ännu bättre gick det för Linneas lillebror Alvin som blev dubbelsegrare i sin åldersklass P 10 genom att vinna både kula och spjut. I kula stötte han 6,78 och kastade 18,12 i spjut.

Han har tidigare gjort något bättre resultat i nämnda grenar, men ändå räckte det till seger i båda. Dessutom gick han till final på 60 meter där han kom femma.

Den fjärde segern togs av Hanna Borgemyr som gjorde årsdebut i spjut. Hennes segerresultat blev 37,96, vilket är nytt personligt rekord och även klubbrekord med cirka halvmetern. Hanna skall delta på JSM till helgen och gjorde alltså ett lyckat genrep.

Övriga pallplatser togs av Indra Johansson som kom tvåa på 800 meter i F14, mycket knappt slagen av segrarinnan. Hennes tid blev nu 2.27,07.

Den sista platsen på prispallen bärgade Ida Hägnander i längd F14 genom att hoppa 4,27. Ida kom också på fjärde plats i höjd där hon hoppade 1,40.