Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Tungt fall. KFUM Trollhättan förlorade bottenmötet hemma mot BK Heid. (Arkivbild).

KFUM föll i jumbofinalen

Det vill sig inte för KFUM Trollhättans damer i handbollens division 1. På lördagseftermiddagen blev det ny förlust. Denna gång blev BK Heid för svårt i bottenmötet hemma i Arena Älvhögsborg. Matchen slutade 24-28 (11-12).

KFUM Trollhättans damer ligger parkerad som tabelljumbo i division 1. Förhoppningar fanns om en seger i bottenmötet med BK Heid och hemmalaget satte sig förarsätet i inledningen av matchen. Gick fram till 4-1 efter åtta minuter och spelade därefter jämnt med gästerna långt in i den andra halvleken. 11-12 i halvtid blev till 20-20 halvvägs in i den andra halvleken.

Heid drog sedan på sig en utvisning och hemmalaget hade gästerna i gungning. Men en taktiskt viktig timeout av bortatränaren gav Heid andrum och i stället för hemmaledning kunde Heid göra 20-21 med en spelare mindre på planen.

Det var början till slutet för hemmalaget, vars spel rasade ihop fullständigt. På elva minuter gick gästerna från 20-20 till 20-27 och avgjorde matchen.

– Vi gör en bra match i 45 minuter. Sedan blir vi stillastående. I dag märktes det även tydligt att orken tog slut, säger Kristian Svennevid, tränare i KFUM Trollhättan.

Hemmalaget skärpte till sig i slutminuterna och snyggade till siffrorna till 24-28, men det hjälpte inte. KFUM Trollhättan förlorade det viktiga bottenmötet och sladdar nu ensam längst ner i tabellen. När halva serien är spelad har det bara blivit två poäng för nykomlingarna.

Nu väntar juluppehåll innan returmöte borta mot Heid den 3 januari.

– Vi kommer att lägga stort fokus på vår fysiska situation i laget och använda vår fystränare. Vi behöver bygga upp kondition och tuffhet för att kunna vinna matcher, säger Kristian Svennevid.