Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Kroppskulturs Johanna Johansson tog många smällar i matchen mot KFUM Trollhättan. Här uppvaktas hon av Julia Bjerkesjö Dahlberg.

KFUM föll tungt i derbyt

Det var fajt hela matchen. Men det var inte match hela fajten. Kroppskulturs damer startade uselt – och körde sedan över gästerna KFUM Trollhättan.

När Kropps var i Trollhättan för att möta KFUM i den första matchen lagen emellan var det tajt, tufft och till viss del fajt på planen.
Som det ska vara i ett derby.
Slutresultatet satt också långt inne och det krävdes en fenomenal slutforcering från Kropps för att ta med sig två poäng från grannkommunen. Då var det Sofia Johansson som med fem mål de sista fem minuterna vände till Kroppsseger.
När returmatchen spelades i ­Agnebergshallen på onsdagskvällen var det också hårt spel i många dueller. När det gällde handbollen så var det jumbon KFUM som hade bäst skärpa i inledningen. Efter tio minuter hade Kropps bara gjort ett mål och gästerna fyra.
Kropps Nora Kovacs kastade in time out-kortet.
In på planen kom Lisa Olsson, ett väldigt lyckat byte för hemmalaget.
Niometersspelaren Olsson satte fyra mål i den första halvleken och ­totalt sju i matchen. Det trots att hon inte spelade så mycket.
– I dag var det kul. Jag kände att alla var taggade och när det är derby så blir det lite extra. Jag har haft lite skador och har inte tränat så mycket i veckan men det kändes bra i dag. Det var skönt att få en sån start, säger Kropps bästa målskytt.
Fem måls ledning i pausen växte stadigt i den andra trots att KFUM-målvakten Amanda Köster räddade flera öppna lägen. 
När Elin Fransson satte sitt andra mål i slutsekunderna så spikade hon slutresultatet – och storsegern – till 26–16.