Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/3

KFUM:s herrjuniorer har spelat cup i Ungern

Den 10 augusti åkte KFUM:s herrjuniorer till Veszprém i Ungern för att spela Cell cup, en internationell handbollsturnering som pågår under en veckas tid.

Veszprém är en storklubb i handboll som bland annat spelade Champions Leauge-final i år med landslagsspelaren Andreas "Stycket" Nilsson i laget.

KFUM-killarna fick möta två lag från hemmaklubben, ett annat ungerskt lag, ett polskt lag, ett norskt lag och Kuwaits U18-landslag. Handbollsmässigt var det en riktigt tuff turnering där killarna vann matchen mot det norska laget men förlorade övriga matcher, trots detta gjorde killarna otroligt starka insatser och kämpade till hundra procent.

Utöver matcherna stod sol, bad, äventyrspark och sightseeing på schemat. De såg även en seniormatch mellan Veszprém och Bregenz, och fick efter matchen en pratstund med "Stycket". Alla killarna har haft handbollsinriktning på sin gymnasieskola och resan kan ses som en avslutning på den tid. Cupen är även en förberedelse för junior-SM som är en del av killarnas mål under året, tillsammans med en juniorserie och visst deltagande i KFUM:s seniorlag.