Mathilda Rosblad spräckte nollan med sitt första mål (1-3) i matchen, och hann sedan med ytterligare ett. KFUM var dock chanslöst hemma mot Aranäs.

KFUM stod inför ett omöjligt uppdrag

När Eje Grönqvist & Co i sekretariatet under pausen spelade ledmotivet från "Mission Impossible" var man helt rätt ute. KFUM Trollhättan stod inför vad som visade sig vara ett omöjligt uppdrag.

|

Tabellfemman Aranäs är så klart en tuff uppgift alla dagar i veckan, mötet i Kungsbacka den 13 november förra året slutade 25-17, och den blev inte lättare när gästerna direkt tog tag i taktpinnen. – Vi hade inget att sätta emot i dag, tyvärr, suckade KFUM-tränaren Kristian Svennevid. Och KFUM hamnade snabbt i en uppförsbacke som visade sig omöjlig att ta sig upp för. Det hann till exempel gå över fyra minuter innan laget gjorde sitt första mål (1-3 av Mathilda Rosblad efter 4.02) och 6.50 innan KFUM-målvakten Amanda Köster fick göra sin första räddning. Timeout av Svennevid efter 19.36, vid ställningen 2-8, hjälpte inte heller. Faktum är att KFUM "bara" orkade med att göra fyra mål under den första halvleken, där av det omöjliga uppdraget. Samtidigt blev det utsatta läget under nedflyttningsstrecket nu ännu sämre. – Vi måste se ljust på det, även om det blir tufft, och det krävs bättre insatser än så här, konstaterar Svennevid. Ljusglimt i mörkret: Caroline Häger gjorde comeback och är tillgänglig under slutfasen av serien.

Matchfakta Trollhättan-Aranäs 10-26 (4-11) Mål KFUM: Linnea Barkman 2, Sofia Adolfsson 2, Mathilda Rosblad 2, Emma Kecevic 2, Julia Bjerkesjö Dahlberg, Isabelle Börjesson. Publik: 95.