Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Laget från Dalslands HSK som vann premiären i ridsportallsvenskans division 2, från vänster: Elisabeth Eriksson-Prissberg, Nathalie Hansson, lagledaren Kristin Hammarsträng, Therése Davérus och Anna Johansson. Bild: Privat

Laghelg med Dalsland och TSR etta i tvåan

I helgen reds flertalet av vårens olika hoppdivisioner, på Åby med NÄÄS som arrangör och i Skultorp. De lokala lagen kämpade väl och bäst gick det i division två där Dalslands HSK segrade för häst och Trollhättans SR för ponny.

Dalslänningarna tävlade i Skultorp där fyra lag gjorde upp i premiären av Ridsportallsvenskans division två.

Tre av lagen klarade att hålla nollan i enmetersklassen och ta sig till omhoppning. Klart snabbast var kvartetten från DHSK, Elisabeth Eriksson-Prissberg, Therése Davérus, Anna Johansson och Nathalie Hansson som vann med över tio sekunders marginal.

– Det var endast fyra lag med, men det var lika roligt med seger för det. Vårt lag dubbelnollade och hade hela tretton sekunder snabbare tid så det var roligt, kommenterar Kristin Hammarsträng, lagledare för DHSK.

På Åby arrangerade NÄÄS Elitallsvenskan omgång två och tre, samt andra omgången av ponnyallsvenskan i division 1 och 2.

Bäst gick det i division 2-serien över lätt C+ där Trollhättans SR avgick med segern efter omhoppning. Fem av de tretton lagen tog sig vidare till omhoppning.

Snabbast där var Trollhättelaget med Olivia Augustsson, Tindra Lindén, Linnea Gustafsson Lindén och Elsa Lundblad som dessutom hade ett nedslag tillgodo på de övriga.

Vikarierande lagledare var Therese Skogsberg som tidigare under dagen även lett klubbens elitlag.

– Det var roligt att det gick så bra för division 2-laget. Alla gjorde väldigt fina rundor och det bådar gott inför framtiden, säger Therese.

Från området deltog även Vänersborg och DHSK som placerade sig sexa och sjua samt TFRK som slutade elva.

Efter två omgångar leder TSR medan Vänersborg ligger femma, DHSK nia och TFRK tolva.

I division 1 över lätt B blev det lite tuffare och endast ett av de åtta lagen, Hagen, klarade felfritt resultat och tog därmed hand om segern.

För Trollhättans SR blev det en fjärdeplats medan Vänersborgarna slutade sexa. Inför finalen ligger nu TSR på tredje plats och Vänersborg på sjunde.

I elitallsvenskan blev motståndet för hårt för de lokala lagen och TSR, som tog hand om tredjeplatsen i premiären, hade svårt att få ihop lag då hästar både skadats och sålts.

I omgång två slutade laget sjua och i sista omgången kom man sist, och för LERK blev resultaten de omvända. Totalt slutade TSR sjua och LERK åtta och åkte ur serien.

Lagen får istället satsa på återkval genom division 1-serien som startar nästa helg.

– Elitlaget kämpade väl men det var tuffa banor och förutsättningarna var inte på vår sida med bortfall av ryttare och skadade hästar. Nu håller vi tummarna för att det går bra i division 1 så att vi lyckas återkvala till elitserien, summerade Therese Skogsberg.