Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Lagsilver till Lukas Larsson

Vargönkillen Lukas Larsson, 14, tog silver när junior-VM i lagspel i bangolf avslutades på torsdagen. Han nådde även final i det individuella spelet på fredagen.

Lukas Larsson är yngst i det svenska lag som på torsdagskvällen bärgade en silvermedalj i lag-VM i bangolf för juniorer. Efter en nervös start i onsdagens spel, spelade Lukas Larsson spelat upp sig efterhand.
Ett tag var Sverige bara några slag efter ledande Tyskland, men kunde ändå aldrig riktigt få kontakt med de blivande guldmedaljörerna. Dock var avståndet betryggande till bronslaget Ryssland.

I det individuella spelet låg Lukas på 14:e plats av 54 deltagare efter de två första dagarnas spel. Efter två rundor på fredagen låg han på 15:e plats, vilket var precis vad som krävdes för att få spela de två avslutande finalrundorna.
Lukas Larsson var sedan aldrig riktigt nära någon individuell medalj efter finalrundorna, men som yngst i hela startfältet imponerande han stort på de äldre konkurrenterna. Han slutade på 13:e plats totalt.
Silvret tog landslagskompisen James Lindström hand om.
På lördagen avslutar Lukas Larsson VM-äventyret med matchspel, dit de 32 bästa kvalificerat sig.