Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Klara för elitserien. I fjol åkte Önnered ur elitserien. Nu är laget, med bland andra Vänersborgsbördiga Linnéa Säreborn tillbaka igen efter att ha vunnit allsvenskan och lett serien från första omgången. (Arkivbild).

Linnéa och Önnered tillbaka i elitserien

För ett knappt år sedan åkte Önnereds damlag ur elitserien. Nu är laget tillbaka i högsta ligan igen.

– Det här har varit klubbens mål sedan säsongen började och det betyder jättemycket att vara tillbaka igen, säger Vänersborgsbördiga Linnéa Säreborn.

Det återstår två omgångar att spela av allsvenskan. Men Önnereds HK har redan nu säkrat seriesegern och uppflyttning till elitserien. Saken blev klar när serietvåan Skånela förlorade mot Spårvägen i söndags.

– De ligger fem poäng efter oss nu och det kan de inte ta in på två matcher, säger Linnéa Säreborn.

Hon fortsätter.

– Det har varit nyttigt att spela ett år i allsvenskan både för mig och laget. Framför allt har det betytt mycket att få vinna matcher och känna att vi är ett vinnande lag.

Klubbens mål är att inom tre år etablera sig i elitserien och bli ett av Sveriges fyra bästa damlag och därmed kunna slåss om semifinalplatser i slutspelet.

– Med nuvarande trupp och några tillskott så hoppas jag att vi ska kunna bli bland de åtta bästa redan nästa år och slippa kvala oss kvar, säger Linnéa Säreborn.

Hur har din säsong varit?

– Det har gått bra. Jag har hållit mig bland tio-i-topp i skytteligan i princip hela säsongen och fått spela nästan 60 minuter i varje match, både framåt och bakåt, säger den målglada högernian.

Stannar du i Önnered nästa säsong?

– När jag skrev på för Önnered för två säsonger sedan gjorde jag det på två år. Nu går mitt kontrakt ut och jag pratar med flera olika klubbar inför nästa säsong. Önnered är en av dem.

Vad blir avgörande för vilken klubb du väljer?

– Jag trivs jättebra i Göteborg, men det som styr är den klubb som kommer med en lösning där jag ser att jag bäst kan utveckla mitt handbollskunnande.

21-åriga Linnéa Säreborn började sin handbollskarriär i HK Brätte och fortsatte den i KFUM Trollhättan. Efter tre år på handbollsgymnasiet i Göteborg och spel med Sävehofs juniorlag där hon sista året blev svensk juniormästare, skrev hon inför säsongen 2015/16 på för Önnereds HK.

Seriesegern med Önnered och uppflyttningen till elitserien rankar hon som en lika stor framgång som JSM-guldet.

– Det här är i klass med det.