Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Louise Brantefjord är tillbaka i Trollhättans Sportryttare efter tre år hos Wallstanäs. Bild: Privat

Louise debuterade med seger

Louise Brantefjord har ett fint tävlingsår bakom sig på ponny, och övergången till häst har börjat minst lika bra.

Louise Brantefjord har under de senaste tre åren tävlat för Stockholmsklubben Wallstanäs, där man också varit ett team som tränat för samma dressyrtränare. Tränaren finns kvar nu när Louise tagit steget över på häst, men hon har istället valt att tävla för klubben på hemmaplan istället, Trollhättans Sportryttare.

– Det känns bra att få representera hemorten igen, TSR ligger hela familjen varmt om hjärtat, säger Louise.

I stallet finns också en av hennes två ponnyer som hon tävlade under fjolåret, Suntory, kvar. Med Suntory avslutade hon tävlingsåret 2018, på bästa sätt med dubbelseger under tävlingar i Jönköping.

Tanken är att fortsätta utbilda och tävla Suntory även under detta år, samtidigt med nya hästen Aladin.

I helgen debuterade hon så med nya hästen, som hon enbart ridit under två månader, under dressyrtävlingarna hos Sydslättens RF i Anderslöv.

Louise och Aladin startade i medelsvår C:1 och red ihop fina 70,48 procent som gott och väl räckte till att ta hem segern i klassen.

– Att debutera med att ta hem en klasseger kändes jätteroligt. Nu gäller det att fortsätta träna och tävla på och hoppas att det hela utvecklas på bästa sätt, fortsätter hon.

Vid hopptävlingar i Lidköping i helgen var, förutom många fina unghästresultat, Johanna Andersson, Lilla Edets RK, enda lokala ekipaget på pallplats.

Med Lady Caritza BTB tog hon hem en sjätteplacering i söndagens avslutande 1,30-klass.