Bra helg för TBF:s division 1-lag. Bild: Privat

Lysande comeback av Nandin

Felix Nandin gjorde en efterlängtad comeback i helgens seriespel i division 1. Torp var arrangörer och kosan styrdes mot Henån. Det blev tre poäng av fyra möjliga och fortsatt tätkänning för TBF.

|

Trollhättans BF hade lite förändringar i laget denna omgång. Dels var Christoffer Johansson borta på grund av skada, och dessutom har TBF’s inlån Martin Norrman från Stinget (Mellerud) flyttat till Umeå och är inte aktuell för mer spel i TBF denna säsong. Men på plussidan gjorde Felix Nandin comeback efter sin axeloperation i höstas.

I höstas vann TBF med 7-1 mot Spånga, den här gången blev det betydligt tuffare. Det började med förlust i samtliga tre dubblar, och ett tungt 0-3-underläge. Oskar Westerlund/Jesper Borgstedt i herrdubbel 1, och Felix Nandin/Adam Torstensson i herrdubbel 2 samt Emelie Borgstedt/Rebecca Johnsson i damdubbel. Närmast seger var Emelie och Rebecca som föll i en jämn tresetare efter ledning i tredje set.

Salisa Chayruksa reducerade till 1-3 efter vinst i damsingel. Oskar Westerlund vann herrsingel 1 och TBF hade 2-3 i lagmatchen. Efter herrsingel 2 blev det dock 2-4 då Jesper Borgstedt föll.

Adam Torstensson reducerade sedan till 3-4 efter vinst i herrsingel 3 och sedan kvitterade TBF till slutresultatet 4-4 genom vinst i mixeddubbel av Felix och Emelie. TBF kom inte riktigt upp i nivå i dubblarna, men det var starkt att ta en poäng efter den dåliga starten.

Stor revanschlust hos TBF inför nästa match mot hemmalaget Torp, där det senast blev oavgjort 4-4. Här gav nya konstellationer i dubblarna utdelning.

1-0 till TBF genom herrdubbel 1 av Oskar och Felix. 2-0 efter Jesper och Adam vunnit herrdubbel 2. I damdubbeln mötte Salisa och Emelie ett starkt par men spelade bra och föll i tre set.

Emelie fick en tuff damsingel mot en av Norges bästa spelare, men tog set och föll med 1-2. Därmed 2-2 i lagmatchen inför herrsinglarna och mixed.

Oskar och Jesper övertygade på herrsingel 1 och 2 och TBF hade en 4-2-ledning. Adam spelade en rysare i herrsingel 3. Han vann första set och hade flera matchbollar i andra set men föll med 30-28. I tredje set blev det förlust men det var en riktigt bra match av Adam.

4-3 till TBF inför avslutande mixedmatchen. Där blev det en övertygande seger för Rebecca och Felix och TBF-segern var ett faktum.

TBF behåller andraplatsen i division 1 efter suveräna Skogås.