Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
I inomhustävlingen TFiK Inne får alla deltagare medalj. Bild: Privat

Många deltagare på TFiK:s inomhustävling

Trollhättans friidrottsklubb arrangerade i helgen tävlingen TFiK Inne för sjätte året i rad. DTävlingen vänder sig först och främst till åldrarna 7-11 år, men hade i år även en avslutande del med grenar för seniorer.

Eftersom Trollhättan saknar inomhushall för friidrott arrangerade TFiK sin tävling i Rimnershallen i Uddevalla. Mottot för de yngsta tävlande är att man ska tycka det är roligt att tävla i friidrott. Utmärkande är att pojkar och flickor tävlar tillsammans, det anges inga placeringar utan bara resultat och alla som deltagit får en medalj att hänga om halsen.

Grenarna på tävlingen var löpning 60 meter och 400/600 meter, längd, höjd, kula samt stafett 400 meter med valfritt antal deltagare i laget.

I år hade tävlingen, som blivit mycket populär, samlat drygt 200 deltagare som tillsammans gjorde 533 starter. Flest deltagare av klubbarna hade IK Orient följt av Hälle IF, Bohus IF och så TFiK själva.

Från seniordelen kan noteras att Ella Feldthusen satte personligt rekord på 60 m med 8,25s liksom Joel Färjhage som sprang på 7,77s . Jonatan Borg satte även han personligt rekord fast på 400 meter där han noterade tiden 53,73s .

Samtidigt som TFiK Inne arrangerades tävlade två av TFiK:s ungdomar i Göteborg för att få bra konkurrens inför kommande SM-tävlingar. Det var Elvira Tanderud som återigen satte personligt rekord på både 60 och 200 meter med tiderna 7,56s resp 24,72s. Tiden på 60 meter placerar henne just nu som femma i statistiken för kvinnliga seniorer. Tiden på 200 meter ger en tiondeplats.

Nils Ekström, som precis blivit frisk efter en förkylning, var en bit från sina bästa resultat. Han sprang 200 meter på 24,28s och 60 meter häck på 8,55s. På häck har han som bäst gjort 8,31s, vilket ger honom en fjärdeplats i statistiken för hans åldersklass pojkar 17 år.