Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Malin Kristiansson, Trollhättans SOK, blev JSM-fyra på 3000 meter i F19. Bild: Hasse Sjögren DECA Text&Bild.
Malin Kristiansson, Trollhättans SOK, blev JSM-fyra på 3000 meter i F19. Bild: Hasse Sjögren DECA Text&Bild.

Malin JSM-fyra – i friidrott

Det blev en fjärdeplats – och det för en ovan banlöpare.
Malin Kristiansson, TSOK, svarade för en mycket stark insats när JSM i friidrott avgjordes i helgen.

Parallellt med ungdoms-SM på Edsborg i Trollhättan avgjordes de svenska juniormästerskapen, för åldersklasserna 17-22 år, rakt söderut via 45:an på klassiska Slottsskogsvallen i Göteborg.

Där blev det så när en JSM-medalj till Trollhättans SOK genom Malin Kristiansson, som mest gjort sig ett namn som orienterare.

I början av 3000-metersloppet var Malin med i täten och då ska man veta att hon ställdes mot tjejer som sprungit nordiska mästerskapen.

Så motståndet var minst sagt kvalificerat.

Trion som stack iväg, när spurten drogs upp, var ju också vana banlöpare. Vann gjorde Vera Sjöberg, AIK, på 10.06,82 före Elsa Wallenius, Västerås FK, på 10.07,80 och Emilia Lillemo, Täby IS, på 10.08,40.

TSOK-Malin kom fyra på fina 10.15,69, som dessutom är distriktsårsbästa för seniorer. Att Malin skulle göra så bra ifrån sig kanske ändå inte var så märkligt, hon har ju visa fin form i sommar, inte minst med JEM-segern i orientering i Vitryssland i början av förra månaden.

Då gällde det sprint vilket kräver en hög löpkapacitet.

I klassen pojkar 17 fanns mångsidige Daniel Adolfsson, Tingbergs AIS, med i två grenar. Han slutade på sjätteplats i kulstötningen på 14.50, som var en bit under hans årsbästa. Segern gick till Måns Roos från Mölndal på 16.69.

Dessutom kom Daniel åtta i diskuskastningen på 36.06.