Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Ett guld och två silver. Elvira Tanderud, Trollhättans FIK, hade en fin helg när Götalandsmästerskapen i friidrott avgjordes i Växjö.

Medaljregn över Elvira Tanderud

Efter två silver blev det även ett guld. Elvira Tanderud vann 200 meter när Götalandsmästerskapen i friidrott avgjordes i Växjö. – Jag hade siktat på 26,5 och det klarade jag, sa en nöjd TFIK-talang.

Det var när Götalandsmästerskapen avgjordes i Telekonsult Arena i Växjö som Elvira Tanderud hade sin fina tävlingshelg. Redan under lördagen tog hon medalj på 60 meter när hon med tiden 8,21 sprang in som tvåa i finalen, tre hundradelar från segern.

– Jag var lite nervös inför finalen, men när man sedan står där och skall springa så går det över, sa Elvira – som slog personbästa i semifinalen med 8,20 och då hade sänkt sig med hela 14 hundradelar.

Visste du att du hade tagit silver när du sprang i mål?

– Nej, jag visste inte var jag blev, så jag blev lite överraskad.

Det blev också ett lite överraskande silver i längdhoppet, där Elvira Tanderud för första gången tog sig över fem meter, när hon i den femte omgången hoppade hela 5.23.

Med det tog hon ledningen i tävlingen och pressade den blivande segraren till att hoppa hela 5.25.

– Jag tränar ju inte så mycket längd, så det var jag jättenöjd med.

I specialgrenen 200 meter hade Elvira lottats till den fjärde banan. Det bara rasslade till när startskottet small av och TFIK-tjejen lämnade alla de övriga bakom sig

– Jag har egentligen ingen taktik, utan jag kör bara på så fort det går från start.

När tjejerna kom in på upploppet, så var det en bra lucka bak till de övriga. Klockan stannade på 26.46 för Felicia Tanderud – nytt svenskt årsbästa i F13-klassen.

Därmed blev facit ett guld och två silver, samt även ett brons i stafett med Västergötland. Med i det laget var även Nils Ekström, TFIK, som redan hade fått kliva upp på pallen när han med 9.57 satte personbästa och blev trea på 60 meter häck i P14.

– Jag är jättenöjd med mitt finallopp. Jag hade en bra start, tappade lite på mitten, men så avslutade jag bra, sa Nils – som även hade en femteplats i höjd på 1.54.

I ett riktigt stort startfält, 29 tjejer i F13-kulan, blev det en fjärdeplats för Emilia Wernerliv från Tingbergs AIS med en stöt på 11.92. Vann en mycket jämn final gjorde Matilda Åkerman, Halland, på 12.14.

Vilmer Andersson, TFIK, tog sig till final på 800 meter i P13. Där gjorde han ett kanonlopp och blev sexa på personbästat 2.27.90.

I F13, höjd, blev TAIS Alice Hell-Johansson sjua på 1.46.