Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/15

NIF bäst i tumbling under Vårcupen

Leenden och tårar, glädje och förtvivlan, förväntan och förhoppningar, nervositet och självsäkerhet. Vårcupen i Vänersborg bjöd på alla möjliga känslor.

När TTELA-sporten gör ett nedslag i Idrottshuset i Vänersborg är Vårcupen inne på sluttampen. De sista vinnarna i tumbling och trampett ska koras sedan är det dags att packa ihop och summera.

Stämningen på läktaren är bra, framförallt bland gymnasterna. Här sjungs hejaramsor, inte minst "Sista varvet, bästa varvet" som går varm. Det spelar ingen roll vilket lag som kör, här hejar alla på varandra.

I ett hörn nere på golvet förbereder Vänersborgs gymnastikförenings lag RM1 gul sig för att ta sig an trampett. Nervositet och förväntan. Deras tränare får påminna dem om att inte stå stilla och bli kalla. De samlas i en ring och peppar varandra en sista gång innan det är dags att gå ut på golvet och köra.

Några minuter tidigare har NIF:s lag 1 kört sina rundor på trampetten. De sitter nu på läktaren och väntar på att det ska bli deras tur att köra tumbling med rondater, flickisar och salto. Vad de inte vet ännu är att det kommer göra det bäst av alla.

Fast helt ovetande är de inte, när vi springer på Indra Larsen och Hanna Westman efter att de kört är de både överens om att det gått bra.

– Det gick bra, tumblingen såg bäst ut. Jag tror det kommer gå bra för de flesta satte sina varv, säger Indra.

Vad är det bäst med Vårcupen?

– Att få hänga med laget. Det är jättebra stämning här också. Alla lag hejar på varandra och det är kul, säger Hanna Westman.

Att de sedan fick med sig en guldmedalj hem till Trollhättan gjorde nog inte det hela tråkigare.

Hur gick det då för VGF RM1 gul? De blev utan medalj, men det är kanske inte det viktigaste. Att få vara tillsammans och göra det man älskar väger högre.

VGF:s ordförande Eva Eriksson sammanfattar en bra helg.

– Det har varit jättebra. Allt har fungerat utan problem, vi har hållit tiden och ingen har skadat sig så jag är väldigt nöjd, säger hon.