Roger Milde, Taekwondo Yoksa, överraskades i samband med att klubben genomförde gradering av svart bälte.
Roger Milde, Taekwondo Yoksa, överraskades i samband med att klubben genomförde gradering av svart bälte. Bild: Jessica Lindskog

Nu har Roger fått sitt stipendie

Lite senare än brukligt, men nu har Roger Milde, Taekwondo Yoksa, fått sin utmärkelse.

ANNONS
|

Idrottsledarstipendiet i Vänersborgs kommun har delats ut sedan 2016, och nu har årets pristagare även fått sitt stipendie.

Kultur- och fritidsnämnden beslutade redan på sitt möte i januari att tilldela årets utmärkelse till Roger Milde, ledare i Taekwondo Yoksa, något som vanligtvis sker i samband med nationaldagsfirandet på Sanden, men på grund av pandemin ställdes arrangemanget in.

LÄS MER:Roger Milde får Idrottsledarstipendiet 2020

Men när Taekwondoklubben Yoksa genomförde gradering av svart bälte, under en heldag i Idrottshuset, överraskades Roger Milde av kultur- och fritidsnämndens ordförande Hans Norén som delade ut stipendiet.

Norén läste även upp motiveringen som lyder: ”Roger Milde har varit verksam inom Taekwondo i över 20 år de senaste åren inom Vänersborgs Taekwondo Yoksa. Han engagerar och motiverar både unga och äldre utövare och ser alltid möjligheter och chans till utveckling för alla, oavsett ålder. Rogers unika förmåga att se alla varje gång de är på träningen, får dem att känna sig välkomna och vilja utvecklas”.

ANNONS

Milde tog emot stipendiesumman på 8 000 kronor och en akvarellmålning av illustratören Per-Anders Nilsson.

ANNONS