Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/2

Nu kan du göra din röst hörd – nominera till idrottsgalan

Ytterligare ett härligt idrottsår fullt av stora och små prestationer på alla nivåer är lagt till handlingarna. Nu är det dags att kika lite extra på vem eller vilka som under 2018 gjorde det där lilla extra i Trollhättans idrottsvärld. Ta chansen att göra din röst hörd – och nominera lämpliga kandidater.

För fjärde året i rad är det dags för en idrottsgala i Trollhättan. Den 12 april smäller det, då ska lokala idrottare hyllas under en kväll i Folkets hus. För att få fram vinnarna behöver vi din hjälp.

Lördagen den 12 januari drar nomineringsförfarandet igång där du har chansen att föreslå namn på idrottare, ledare eller föreningar som förtjänar att uppmärksammas för sina insatser under 2018.

Precis som tidigare år finns det åtta priskategorier att välja på (se faktarutan). Enda skillnaden är att parasportpriset inkluderas i övriga kategorier samt att Årets lag tillkommer.

Skicka in formulär på ttela.se

Du kan föreslå kandidater i en eller flera kategorier, det bestämmer du själv. Viktigt i sammanhanget är att du skickar med en kort motivering till varför du valt just den kandidaten. Allt det här gör du på ttela.se där det finns ett formulär att fylla i.

– Jag hoppas att så många som möjligt tycker till och nominerar sina kandidater i de olika priskategorierna. Intresset har tidigare varit jättestort och vi tror och hoppas att det blir så även i år, säger TTELA:s sportchef Toni Andersson.

Grundkriterierna för nominering är att person ska vara född i Trollhättans kommun eller ha en tydlig koppling till staden. Förening ska ha sitt säte i Trollhättans kommun. Mellan 12 januari och 17 februari pågår nomineringsperioden och därefter påbörjar juryn sitt arbete med att plocka fram tre finalister i varje kategori.

Det här är juryn

I juryn sitter representanter från var och en av de fyra arrangörerna; Anna Nilsson, Trollhättans stad, Lasse Halma, Sisu idrottsutbildarna, Håkan Engström, vd KB Älvhögsborg samt Toni Andersson, sportchef TTELA. Dessutom ingår elitfotbollsdomaren Pernilla Larsson och orienteringens förbundskapten Susanne Barkholt, båda Trollhättan, i den sex personer starka juryn.

Finalisterna kommer att presenteras i tidningen och på ttela.se lördagen den 16 mars.

På Idrottsgalan i Folkets hus fredagen den 12 april presenteras de åtta vinnarna. Några av prisutdelarna är redan klara. Bland dem före detta elitsimmerskan Emma Igelström med flera VM- och EM-guld på meritlistan, NIF-gymnasternas ordförande Lisa Modh Lopakka, FCT:s tränare William Lundin, förra årets vinnare av ledarpriset Helena Börjesson från TFiK, representant från SISU Idrottsutbildarna/Västra Götalands idrottsförbund, samt TTELA:s publisher Cecilia Frisk och sportchef Toni Andersson.

Konferencier är Anna-Karin S Öjerskog, med bland annat ett VM-guld i segling.

Fakta: Idrottsgalan 2019

Här är det åtta priskategorierna

- Årets prestation

- Årets kvinnliga idrottare

- Årets manliga idrottare

- Årets ledare

- Årets lag

- Årets genombrott

- Årets förening

- Årets eldsjäl