Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Mot nya utmaningar. Maratondrottningen Isabellah Andersson är redo för längre distanser.

Nya utmaningar för Isabellah

Löparstjärnan Isabellah Andersson, som håller på att flytta till Trollhättan, kvalade inte in till maratonloppet i OS. Hon missade även EM i halvmaraton på grund av en förkylning. Nu tar hon sikte på ett nytt mål – Ultravasan den 20 augusti, 90 kilometer löpning från Sälen till Mora.

– Det har länge varit ett mål att testa en ultradistans och nu var det ett bra tillfälle när det inte blir något OS i Rio för mig, säger Isabellah Andersson i ett pressutskick från Svenska Friidrottsförbundet.
Hon fortsätter.
– Ultravasan ligger perfekt tidsmässigt och kräver heller ingen lång resa för mig.
Isabellah Andersson har ett EM-brons i maraton 2010, en sjundeplats i VM 2011 och 31 SM-guld på olika distanser på sin meritlista. Men Ultravasan är det första lopp som hon gör, som är längre än maratondistansen 42 195 meter.

Startfältet i damklassen är extremt starkt i årets Ultravasa. Isabellah Andersson kommer att ställas mot den yppersta världseliten inom ultralöpning – tvåan, trean och fyran från VM på 100 kilometer 2015 står på startlinjen.
Andersson får alltså en rejäl prövning i sin första ultratävling.
– Min målsättning är att klara 90 kilometer. Jag lägger ingen tid på att tänka vad mina konkurrenter gör. Istället fokuserar jag på vad jag skall göra själv.
Närmare 1500 löpare är hittills anmälda till Ultravasans två olika distanser (45 respektive 90 kilometer). Båda distanserna går den 20 augusti.