Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Olivia går för medalj i sitt sista juniormästerskap

Hon har sedan tidigare ett brons och en femteplats i junior-EM, men nu är det dags för hennes sista brottningsmästerskap som junior – VM i Tammerfors. – Att ta medalj är svårt, men ingenting är omöjligt, säger Olivia Henningsson.

Imorgon fredag går Olivia Henningsson från Vargön den första matchen i junior-VM i Tammerfors, som blir hennes sista juniormästerskap. Nästa år ska hon tampas med seniorbrottare.

Från hotellrummet i Finland laddar hon inför morgondagens match, mot en bekant österrikisk motståndare som hon mötte under junior-EM i Dortmund tidigare i somras.

– Jag vann, men det var jämnt. Vinner jag den är jag i kvartsfinal antingen mot en sydkoreanska eller mot en polska som slog ut mig i bronsmatchen i EM. Det vore trevligt om jag kunde undvika henne, säger hon.

Uppladdningen inför den här turneringen har gått bättre än inför EM, då hon drogs med en axelskada.

– Det har gått mycket bättre. Jag kunde inte brottas på en och en halv vecka på grund av skadan, men nu är den bra igen.

– Målet är att göra så gott jag kan. Att ta medalj är svårt, men ingenting är omöjligt, säger hon med sann Gunde Svan-anda.

Runt lunchtid imorgon fredag är det dags att beträda mattan.