Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Olivia Henningsson under junior-EM i brottning 2016

Olivia ska försvara sitt brons

I dag tisdag drar junior-EM i brottning igång i tyska Dortmund, där Olivia Henningsson från Vargön ska försöka försvara sin bronsmedalj från i fjol. – Inställningen är att inte tänka på det för mycket, säger hon.

Förra sommaren åkte den då 18-åriga Olivia Henningsson till junior-EM i Bukarest med målet att ta en medalj, vilket hon också lyckades med. Med en rykande färsk examen från Brottningsgymnasiet i Helsingborg bär det på fredag av mot Dortmund där hon ska representera Helsingborg Wrestling Team.

I år är målsättningen densamma – en plats på pallen.

– Inställningen är att inte tänka på bronset, utan att bara göra så gott jag kan. Att tänka på att jag blev trea i Europa förra året ger mig ändå självförtroende, säger hon.

Uppladdningen inför turneringen har gått bra efter omständigheterna, då hon dragits med såväl sjukdom som en blödning i axeln.

– Det känns bra. Det har varit väldigt mycket träning sedan i Mars, speciellt med den mentala biten som har varit mitt största problem. Nu har en psykolog från Riksidrottsförbundet hjälpt mig, och det har gett resultat, säger hon.

Som vanligt under Europamästerskap är konkurrensen benhård, men Olivia Henningsson är hoppfull.

– Det är alltid tufft när det är EM. Jag har kännedom om några som är med, och de är duktiga. Jag har mött två av dem tidigare och har en vinst och en förlust där, säger hon.

Turneringen inleds under tisdagen och avgörs den 2 juli.