Viktor Hagborg Asp, från Onsjö Golfkubb, är uttagen att representera Sverige i lag-EM i Wien i början av juli månad.
Viktor Hagborg Asp, från Onsjö Golfkubb, är uttagen att representera Sverige i lag-EM i Wien i början av juli månad.

Onsjös Viktor ska på blågult uppdrag igen

Nytt blågult uppdrag för Viktor Hagborg Asp, den här gången lag-EM med det svenska pojklandslaget. – Jag är i bra form, förberedelserna rullar på, säger Onsjö-talangen.

ANNONS
|

Den här gången handlar det om lag-EM för pojkar, som spelas på Diamond Country Club i Wien och Österrike. En bara som Viktor Hagborg Asp känner till efter ett fem dagar långt träningsläger i våras. – Den håller hög klass, och jag spelade även några varv när vi var där och rekade. Nu är han något av ungtupp i det sex spelare stora svenska laget, med merparten födda 1998-1999, medan Viktor är ett år yngre (född 2000). – Årets lag är relativt orutinerat när det gäller mästerskap, Marcus Svensson har två lag-EM bakom sig medan övriga är debutanter, säger Carl Magnusson, coach för pojklandslaget till golf.se. Men målsättningen är trots det hög: – Vi åker dit med målsättningen att slåss om medaljer, samtliga spelare är kapabla till låga scorer och en bra dag är vi ett tufft motstånd för vilket lag som helst. EM inleds med singelspel i två dagar, följt av matchspel dag 3-5. för lag 1-8 (av totalt 16) väntar spel om medaljerna. Fyra av lagets spelare är just nu i Japan för lag-VM, och den kvartetten kompletteras till EM i Österrike med ytterligare två spelare, varav Onsjös Hagborg Asp således är en. – Det blir det största jag spelat, konstaterar Viktor. Och den som vill studera honom på nära håll får chansen nu till helgen, då han kommer att spela Silfverschiöldspokalen på Koberg. En tävling där han slutade på 15:e plats i fjol. – Det blir något av genrep för min del. Det brukar vara bra scorer, men spelar jag bra hoppas jag kunna vara med hyfsat högt.

ANNONS

Fakta: Svenska laget Marcus Svensson, Halmstad GK, Pontus Nyholm, Gävle GK, Albin Bergström, Ljunghusen, Johannes Axell, Vadstena GK, Christoffer Pålsson, Vasatorp GK och Viktor Hagborg Asp, Onsjö Golfklubb.

ANNONS