Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Varierad terräng. Trollhättan City Trail genomfördes i kuperad terräng bestående av allt från små stigar till trappsteg.

Orienterare först i tufft City Trail

Den första upplagan av Trollhättan City Trail blev lyckad. Över 150 deltagare och bra väder gjorde upplevelsen minnesvärd.

Spikön lördag eftermiddag den 11 juni 2016. Det är numera en historisk tidpunkt.
– Det har varit en mycket lyckad premiär. Vi har haft deltagare från hela Västsverige med, säger Martin Länje Temmes i tävlingsledningen.

Från starten på Spikön tog deltagarna ett varv på flacken runt lekplatsen innan det bar av mot trappor och småstigar runt älvfåran i Slussenområdet.
Hela 1040 trappsteg skulle avverkas i den kuperade utmaningen över 10,5 kilometer.
– Trapporna har väl både skrämt bort och lockat tävlande, säger Martin Länje Temmes, som kunde räkna in 152 fullföljande deltagare av totalt 177 anmälda.
Klasserna var indelade i herrar och damer, tävlingsklass och motionsklass.

Bland herrarna sprang Andreas Lundblad, OK Nackhe, Tvååker, på i ett högt tempo från start. Han ryckte ganska tidigt ifrån och tog en ledning som ett tag var uppe i omkring minuten. Mot slutet kroknade han en aning, men segern var aldrig hotad och orienteraren Lundblad kunde vinna på 48,05 - 33 sekunder före Patric Johansson, 3City Triathlon.
Patrik Brants, Kongahälla AIK, sprang in som trea, ytterligare 13 sekunder bakom.
Även i damklassen var det orienterarna som var starkast. Sara Jonsson, OK Orion, hade koll på motståndarna och nådde målet som segare på 1.00,27. Hon hade dryga minuten till godo på Maria Holmstrand, OK Landehof. Sylvia Rundquist, Kristinehamn blev totaltrea bland damerna, ytterligare drygt en minut bakom.

– Vi märkte ganska snart att orienterarna hade en stor fördel. De är vana att springa i oländig terräng. En del av slätlöparna hade det tuffare, säger Martin Länje Temmes, som tar med sig en god känsla efter premiären av Trollhättan City Trail.
– Vi har fått mycket positiv respons och så några funderingar att ta med oss till nästa år.