Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/12

Patrics nionde seger – Thommys första

För Patric Johansson var det nionde segern i Butlers Triathlon, den tredje i följd. För Thommy Karlsson var det första segern. – Det kändes bra hela vägen, sa den sistnämnde.

Butlers Triathlon avgjordes i strålande försommarväder på lördagen med simning 300 meter, cykel 4,5 mil och som avslutning 13 km löpning.
En tuff utmaning i värmen – för alla.
– Det var på gränsen i dag med värmen, men det var bara att gräva djupt och köra på, kommenterade Patric Johansson, van segerherre i Butlers.
Johansson & co i 3CT med Sting var dock inte sämre än att man tog en överlägsen seger före Hemköp Hjortmossen och 3CT Oldboys med bland andra Mister Butlers själv i laget, Magnus Larsson.

Efter två avverkade grenar – simning och cykel – var det väldigt jämnt mellan ettan och tvåan. Men direkt efter järnvägsbron stack dock 3CT med Sting iväg.
– Ja, då körde vi på lite och fick en lucka, de orkade inte hänga på i vårt tempo, konstaterade Thommy Karlsson, som trots allt hade en ganska angenäm förmiddag i Trollhättans vackra omgivningar.
– Simningen blev lite stökig, det var trångt i bassängen. Och så var det lite rullgrus i en del kurvor när vi cyklade, men annars flöt det på bra, jag var till och med uppe och drog lite på cykelsträckan.

Thommy Karlsson tillhör 3City Triathlon i Trollhättan och är en glad triathlonmotionär. Övriga i vinnarlaget var Markus Nymark, Kristoffer Jidetoft, tidigare nämnde Patric Johansson samt den från Lidköping inlånade Jonas Nilsson.
– Jonas lärde jag och Markus känna när vi tävlade på Hawaii, berättade Patric Johansson som har haft skadeproblem – hälsena och knä – och som därmed inte kunde gå riktigt för fullt under lördagen.

På damsidan gjorde Träffen Båberg processen kort i kampen med övriga lag. Tvåan Sting Cremefyllda fick se sig besegrat med nästan 13 minuter. Tiden 2.50,26 är dessutom nytt banrekord.
Ytterligare 13 minuter därefter sprang Djurfarmacia i mål.

I mixedklassen drog Team Energi Service Tranpenad längsta strået med en marginal av 3.22 till lag Lack-Olle. Trea kom Timmerviks Golv.
32 lag kom till start fördelade på tolv i herrklassen, sex i dam och 14 i mixed.