Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Peter Ojala och Erik Hallberg (till vänster om nätet) vann dubbelmötet mot Linus Edlund-Christofer Williamsson när kälkhockey-stjärnan gjorde entré på padelbanan i går eftermiddag.

Peter behärskar även padel

Rullstolstennis hade han provat redan tidigare, men nu har paraidrottaren Peter Ojala gjort debut i padel också. – Det här är både lättare och jobbigare, och riktigt roligt, sa Ojala när premiärmatchen var avklarad.

I Europa är padel stor i både Portugal och Spanien, och nu har sporten även hittat från iberiska halvön till Trollhättan tack vare 3pac Padel & Aktivitetscenter.

Peter Ojala, 48, känner vi som lagkapten i det svenska kälkhockeylandslaget, men han har även ett förflutet inom rullstolstennis.

– Det här är jobbigare, i padel måste du jobba hela tiden.

Och Ojala är övertygad om att padel har en plats att fylla inom parasporten:

– Fler kommer att klara av padel än rullstolstennis, det blir dess­utom mer spel i padel.

Nu bildade Ojala dubbelpar med Erik Hallberg i den improviserade matchen mot Christofer Williamsson-Linus Edlund, och utan att förringa Hallbergs insats kan man konstatera att det var Ojala som stod för de flesta poänggivande slagen.

– Jag hade lite knep att ta till, sa Ojala och log finurligt.

Då hjälpte det inte att Christofer kom med ett taktiskt drag, och sa till lagkompisen Edlund att ”Spela allt på Hallberg!”.

Erik Hallberg var i sin tur mycket imponerad av sin dubbelpartner:

– Jag förstår inte hur ni hanterar allt.

Ojala delade frikostigt med sig av hemligheten:

– Det gäller att aldrig stå still, att ständigt vara i rörelse.

Men padel får ursäkta, det är fortfarande så att kälkhockey är nummer 1 för Peter Ojala, där landslaget under sommaren fått ny förbundskapten i form av Erik Vikström.

Närmast kommer han från tre säsonger i Mjölby HC i division 2, och är således ingen nykomling i Vänersborg och ishallen där, som Ojala hoppas ska bli nationalarena för kälkhockey.

– Det blir spännande med Erik, dessutom är Timo Lahtinen (guldtränare i både Södertälje och Malmö) kvar som rådgivare.

När det gäller kälkhockeylandslaget lämnar Ojala inget åt slumpen, han kör 2-3 träningspass om dagen, men är inte lika nöjd med alla lagkamrater i Tre Kronor:

– Vår egenträning är för dålig. Det finns ett antal som gör jobbet, och så finns det ett antal som inte gör det.

Första samlingen med landslaget sker i Hedemora den 4 augusti, men då har Ojala redan hunnit med ett läger på Åland, med det finska landslaget.

– Lägret med Finland slutar också den fjärde, men vi samlas i Hedemora först på kvällen, och jag har räknat ut att jag hinner.

Lite senare i höst väntar kval till nästa Paralympics, i Pyeongchang 2018, och det avgörs på hemmaplan för Tre Kronor, i Östersund i oktober månad.

– Det är jätteviktigt, i potten ligger tre platser till Paralympics.