Sofia Adolfsson stod för sex mål i KFUM Trollhättans seriepremiär i division 1 Södra, men det räckte inte till poäng, S-hof vann hemma i Partille Arena med 30-25.
Sofia Adolfsson stod för sex mål i KFUM Trollhättans seriepremiär i division 1 Södra, men det räckte inte till poäng, S-hof vann hemma i Partille Arena med 30-25.

Premiär som lovar mera – trots förlust

KFUM Trollhättan förlorade seriepremiären i division 1 Södra, men hittade ändå en hel del att ta med sig framöver. – Vi går från matchen med höga huvuden, säger tränaren Kristian Svennevid.

ANNONS
|

Sofia Adolfsson, 26, gav KFUM ledningen med både 1-0 och 2-1, och gav gästerna den öppning man på förhand kunde önskat sig. – Vid första seriematchen finns det alltid lite nerver och så, men så ska det vara. Vi kämpade på bra, samtidigt hade vi lite otur också, säger Sofia, som med sina sex mål blev lagets bästa målskytt. Sekvensen Adolfsson tänkte på var vid hemmaledning 23-22, då KFUM fick friläge, men sköt bollen i stolpen. – Och på kontringen som följde gjorde de 24-22, det blev matchavgörande, menade tränaren Svennevid. Att siffrorna stack iväg sista fem minuterna, som S-hof vann med 4-1, hade också sin förklaring: – Orken tröt lite grann för oss där. Vi blev lite stressade och ofokuserade, och hårt straffade för det. Fram till dess fanns det dock mycket positivt att ta med sig: – Vi går från matchen med höga huvuden, vi blir att räkna med, säger KFUM-tränaren. S-hof är farmarlag till elitklubben Sävehof, som spelade samtidigt mot Heid, och det gjorde att hemmalaget till största delen bestod av unga spelare. – Många talangfulla juniorer, konstaterade Sofia Adolfsson. Som tillsammans med linjespelaren Linnea Barkman kvitterade ut högst betyg hos Svennevid: – De stack ut lite mer än de andra den här gången. Sofia betygsatte sin egen insats så här: – Den är helt okej, jag har spelat i ettan tidigare och vet vad som krävs. Men framför allt är det jättekul att vara igång, det här har vi väntat länge på. Sin nästa match spelar KFUM-tjejerna redan nu på lördag när IF Hallby (från Jönköping) kommer till Arena Älvhögsborg. Hallby som också spelade premiärmatch i går kväll, och förlorade (25-29) hemma mot Somby/Skövde.

ANNONS

Matchfakta S-hof-Trollhättan 30-25 (16-15) Mål, KFUM: Sofia Adolfsson 6, Emma Kecevic 5, Julia Bjerkesjö Dahlberg 4, Michaela Blomgren 3, Linnea Barkman 2, Caroline Gedda 2, Isabelle Börjesson 2, Julia Wikman. Utvisningar, KFUM: 3x2 min. Domare: Jasna Kliko o Mia Lindén. Publik: 65.

ANNONS